Kultur för barn och unga

Tycker du om musik, teater, dans eller bild? Eller kanske design, pyssel, musikal eller böcker? Kristianstads kommun arbetar för att barn och ungdomar ska få tillgång till ett rikt, kvalitativt och tillgängligt kulturutbud både i skolan och på fritiden.

På den här sidan presenteras länkar till ett flertal av alla verksamheter/organisationer som har kulturprogram för barn och unga i Kristianstad. Du kan också via Kulturnyckelns program se vilket kulturutbud som presenteras för Kristianstads kommuns elever i förskola och skola.

Biblioteken

Sagostunder, barnteater, BVC-träffar, bebisbokprat, lovaktiviteter, ljud- och ljussagor, bokskogsbio, familjelördag och mycket mer.

Kulturhuset Barbacka

Kulturhuset Barbacka är ett hus för barn och unga. Hos oss hittar du bland annat familjeföreställningar, konserter, konst, verkstäder, lekrum, café, drama och dans. Välkommen!

Kulturkvarteret

Besök Kulturkvarterets populära familjelördagar, eller kombinera ett spontanbesök på biblioteket med en lunch eller fika i mysiga Café & Bistro.

Kulturnyckeln

Kulturnyckeln är Kristianstads kommun egen kulturgaranti som riktar sig till barn/elever i förskolan och skolan. Under respektive årskurs kan du se vilka kulturupplevelser som arrangeras.

Musikskolan

Musikskolans ledord är glädje, kunskap och gemenskap. Där ges barn och ungdomar möjligheter att upptäcka glädjen som finns i musik.

Regionmuseet

Under sportlov, påsklov och höstlov bjuder museet på olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Ofta knyter aktiviteterna an till någon av museets utställningar

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?