Alla får vara med

Väggmålningen Alla får vara med är gjord av Anna Persson och Pia König

© Anna Persson/Pia König/Bildupphovsrätt 2016

År 2000 skickade dåvarande rektorn för Österslövs skola in en fråga till de styrande i kommunen om inte skolan kunde få ett alldeles eget konstverk, gärna ett konstverk där barnen fick vara med och som betonade skolans natur- och miljöprofil. Så blev det.

Många konstnärer skickade in förslag, bäst ansåg konstkommittén och skolans personal att Pia Königs och Anna Perssons förslag Alla får vara med var.

När de båda konstnärerna fick se konstverket på plats på skolans västra gavel var de nöjda. Så här hade de tänkt sig det. – Visst blev det bra, säger Pia König. – Barnen har fått teckna av varandras siluetter, och först trodde vi inte lärarna ville vara med, men det ville de hemskt gärna vara. Sedan har vi pusslat ihop allt i ateljén, klippt ur siluetterna och försökt hålla reda på vem som var vem. Vi har även tagit fram en ritning, som barnen fått, där det står var alla är. Barnen finns med på flera ställen, åtminstone på två platser. Lärarna däremot var så stora att de bara fick vara med en gång.

Faktaruta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll