A Brief History of Time

Väggkonstverket A brief history of time är gjort av Jens Henricson

© Jens Henricson/Bildupphovsrätt 2022

Väggskulpturen A Brief History of Time är gjord av virke och glas från ett trädgårdsmästeri i Skåne där konstnären bodde som barn.

Trädgårdens växter och material ingår i livets kretslopp; födelse, liv och slutligen död. När samma material används till att bygga en skulptur hejdas förfallet. Genom konstnärens arbete har en ny form uppstått ur handelsträdgårdens slitna trä och växthusglas.

”Skulpturen är del av min serie med konstverk som handlar om hur allt samexisterar i trädgården. Varje skulptur är strikt i sitt uttryck, men bär också på en mystisk dragningskraft. Kanske beror den på att där gömmer sig personliga berättelser och händelser som skedde när jag växte upp.” Jens Henricson

Kristianstads kommun tillämpar sedan 2008 1 % -regeln. Den innebär att 1 % av budgeten för större om- och nybyggnationer avsätts till konstnärlig gestaltning. A Brief History of Time är ett konstverk inköpt speciellt för Kulltorpskolan.

Faktaruta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 18 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll