Vill du testa en elcykel? Via kommunen kan du låna en vanlig elcykel eller en ellådcykel gratis under en period.

Att cykla är billigare än att köra bil och du gör en insats för vår miljö. Med en elcykel kommer du längre än med vanlig cykel utan att bli svettig, samtidigt som du kommer ut och får gratis motion.

Elcyklar att låna

Kristianstads kommun har två olika typer av elcyklar till utlåning:

Elcykel (standard) är av märket Crescent och fungerar som en vanlig cykel men med ett batteri som ger dig extra kraft och fart samtidigt som du trampar. Cykeln har cykelkorg framtill. Hjälm, lås och reflexväst ingår. Cykeln lånas gratis i 12 dagar.

Elcykel med lastutrymme, även kallad eldriven lådcykeln, har en låda med helslutande lock framtill. Lås, hjälm och reflexväst ingår. Denna elcykel med lastutrymme får du låna gratis i 19 dagar och finns på Rådhuset.

Denna cykel lämpar sig särskilt för dig som vill kunna handla med cykel, eller för dig som driver en egen verksamhet eller har ett fritidsintresse som gör att du behöver transportera många saker. Tänk på att det inte är tillåtet att transportera barn eller djur med denna cykel!

Låneperiod

Du kan låna en vanlig elcykel i max 12 dagar och en ellådcykel i max 18 dagar. Du får låna varje cykel en gång per år.

Boka en cykel

Du bokar elcyklarna via någon av e-tjänsterna. Du fyller du i dina kontaktuppgifter och väljer en låneperiod och utlämningsställe som passar dig.

Hämta ut cykeln

Cyklarna hämtas i medborgarcenter, Rådhus Skåne, eller på Gamlegårdens bibliotek.

Om du inte kan hämta ut cykeln själv går det bra att använda ombud. Då måste ombudet kunna visa både låntagarens och sin egen legitimation.

Lämna tillbaka cykeln

Du lämnar tillbaka cykeln på samma plats som du hämtade den. Tidpunkten står angivet i bokningstjänsten.

Varför lånar kommunen ut cyklar?

Bilresor står för en stor del av Kristianstads kommuns totala växthusgasutsläpp och genom att byta ut korta bilresor mot cykling bidrar du till att minska din klimat- och miljöpåverkan samtidigt som du sparar pengar och gör gott för din hälsa. Smart, eller hur?!

Kristianstads kommun lånar ut elcyklarna för att fler ska upptäcka att elcykel är ett bra alternativ till bilresor till och från jobb, skola, fritidsintresse eller mataffären. Förhoppningen är att du bestämmer dig för att köpa en egen elcykel efter låneperiodens slut.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 16 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?