Feriearbete

Genom våra feriearbetesplatser 2022 hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Steg 1

Du som är född 2004 och 2005 och folkbokförd i Kristianstads kommun  kan ansöka om 2 veckors feriearbete under sommaren. Ansökan är öppen 14 mars - 3 april.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Har du en skyddad identitet måste du göra din ansökan på telefon 044-136961.

Ansökan feriearbete

Steg 2

Du måste ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret som heter "Begäran om utdrag för Förskoleverksamhet/..."
Tänk på att det tar ca 2 veckor att få det från polisen. Svaret från Polisen ska visas upp för oss på vår besöksadress som står i kontaktfältet här på sidan senast den 23 maj.

Ansök om utdrag ur belastningsregitret med BankID

Ansök om utdrag ur belastningsregistret med blankett

Steg 3

Erbjudande om feriearbete kommer att skickas ut i slutet av april genom e-post. Då måste logga in på Mina sidor och för att svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare.

Mina sidor

Steg 4

Om du får ett feriearbete så ska du anmäla in ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt. Arbetsgivarnummer är 630610. Har du anmält ditt konto till Nordea vid ett tidigare tillfälle behöver du inte göra det igen.
Lönen är 70kr/h innan skatt och inklusive semesterersättning.
På närvaroblanketten kan man ange att vi inte ska dra någon skatt om du tjänar mindre än 20135kr i år.

Kontoanmälan Nordea

Steg 5

När du har tackat Ja till ditt erbjudande får du ett mail som innehåller bland annat din närvarorapport. Denna ska skrivas ut och tas med till din arbetsplats. När feriearbetet är slut så ska närvarorapporten fyllas i, skrivas under och skickas till oss till adressen som står på rapporten.

Perioder sommaren 2022

perioder.PNG

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.