Kommunens Feriearbete

Du som är född 2005 och 2006 kan ansöka om kommunens Feriearbete. Du gör en ansökan digitalt senast den 2 april. Du som har skyddad identitet ansöker genom att ringa till oss. Feriearbete är ett sätt för dig som är ung att få en inblick i arbetslivet.

Genom våra feriearbetesplatser 2023 hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Det kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa kommunens breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta hos oss.

Steg 1

Du som är född 2005 och 2006 och folkbokförd i Kristianstads kommun  kan ansöka om 2 veckors feriearbete under sommaren. Ansökan är öppen mellan den 13 mars och den 2 april.
Tänk på att det kan komma till platser under ansökningstiden.

Du som inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Har du en skyddad identitet måste du göra din ansökan på telefon 044-13 69 61.

Registrera och ansök om ferieplats här: Ansökan feriearbete

För att logga in efter registrering använder du denna länk: Mina sidor

Steg 2

Du som ska feriearbeta på kommunens verksamheter behöver ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet. Du kan göra en ansökan via e-tjänst eller genom att fylla in en blankett som finns på polisens hemsida. För att feriearbeta hos oss behöver du begära utdraget, "Arbete inom skola och förskola", oberoende av vilka feriearbeten du sökt.

Tänk på att det tar cirka 2 veckor att få registerutdraget. Registerutdraget som skickas till dig från polisen måste du ta med dig, oöppnat, och visa för oss på Matchningsgruppen mellan den 13 mars och den 22 maj. Matchningsgruppens adress är Artillerivägen 3, byggnad 1, andra våningen, i Norra Åsum. Du kan ta buss nr 4 till hållplatsen Wendesgymnasiet.

Du söker utdraget här:

Steg 3

Erbjudande om feriearbete skickas ut till dig i slutet av april med e-post. När du får erbjudande måste du logga in på Mina sidor och för att svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare.

Mina sidor

Steg 4

Du som får ett feriearbete så ska anmäla in ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt. Arbetsgivarnummer är 630610. Har du anmält ditt konto till Nordea vid ett tidigare tillfälle behöver du inte göra det igen.

Lönen för feriearbete är 65 kronor per timme plus 10 kronor per timme i semesterersättning, totalt 75 kronor per timme före skatt.

Om du vet att du kommer att tjäna mindre än 22 208 kronor i år kan du ange på närvaroblanketten att vi inte ska dra någon skatt på din lön.

Anmäl ditt konto hos Nordea

Steg 5

När du har tackat Ja till erbjuden plats erbjudande får du ett mejl som innehåller bland annat din närvarorapport. Närvarorapporten ska du skriva ut och ta med till din arbetsplats. Vid feriearbetets slut ska du fylla i närvarorapporten, skriva under och skicka den till oss på adressen som står på rapporten.

Perioder sommaren 2023

Vecka
24 - 28

Period 1

12 juni - 22 juni

Period 2

19 juni - 30 juni

Period 3

26 juni - 7 juli

Period 4

3 juli - 14 juli

Vecka 28 - 32 

Period 5

10 juli - 21 juli

Period 6

17 juli - 28 juli

Period 7

24 juli - 4 augusti

Period 8

31 juli - 11 augusti

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Feriearbete

Telefon

044-13 69 61

Besöksadress

Artillerivägen 3

Byggnad 1

291 63 Kristianstad

Postadress

Kristianstads kommun

Arbete och välfärdsförvaltningen

Matchningsgruppen, Feriearbete

291 80 Kristianstad

Öppettider

Mån-Fre 08:00—12:00
Mån-Fre 13:00—16:00