Personer som feriearbetare

Du som är född 2006 och 2007 kan ansöka om kommunens Feriearbete. Du gör en ansökan digitalt senast den 3 mars. Du som har skyddad identitet ansöker genom att ringa till oss. Feriearbete är ett sätt för dig som är ung att få en inblick i arbetslivet.

Du som har skyddad identitet måste göra ansökan via telefon 044-13 69 61.

Så här söker du kommunens feriearbete

Du som är född 2006 och 2007 och folkbokförd i Kristianstads kommun  kan ansöka om 2 veckors feriearbete under sommaren. Ansökan är öppen mellan den 5 februari och den 3 mars.

Du som inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Ansök om ett utdrag ur belastningsregistret

Du som ska feriearbeta på kommunens verksamheter behöver ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret. Du kan göra en ansökan via e-tjänst eller genom att fylla in en blankett som finns på polisens hemsida. För att feriearbeta hos oss behöver du begära utdraget, "Arbete inom skola och förskola", oberoende av vilka feriearbeten du sökt.

Tänk på att det tar cirka 2 veckor att få registerutdraget. Registerutdraget som skickas till dig från polisen måste du visa för oss på matchningsgruppen innan du kan få ett erbjudande om feriearbete. Matchningsgruppens adress är Artillerivägen 3, byggnad 1, andra våningen, i Norra Åsum. Du kan ta buss nr 4 till hållplatsen Wendesgymnasiet.

Du söker utdraget här:

Du som blir erbjuden feriearbete

Erbjudande om feriearbete mejlas till din e-post under april. Du som har fått erbjudande måste logga in på Mina sidor och för att svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare.

Du måste anmäla ditt bankkonto för att få lön

Du som får ett feriearbete så ska anmäla ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt på ditt eget konto. Kommunens arbetsgivarnummer är 630610. Har du anmält ditt konto till Nordea en gång sparas det för framtiden.

Lönen för feriearbete är 65 kronor per timme plus 10 kronor per timme i semesterersättning, totalt 75 kronor per timme före skatt.

Du som vet att du kommer att tjäna mindre än 22 208 kronor per år kan ange det på närvaroblanketten så att vi vet att vi inte ska dra någon skatt på din lön.

Bekräftelsemejl på erbjuden plats och närvarorapport att fylla i

När du har tackat Ja till erbjuden plats får du ett mejl som innehåller bland annat din närvarorapport. Närvarorapporten ska du skriva ut och ta med till din arbetsplats. Vid feriearbetets slut ska du fylla i närvarorapportemn, skriva under och skicka den till oss på adressen som står på rapporten.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 11 dec kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?