Ansök till kommunens feriearbete

Personer som feriearbetare

Du som är född 2006 och 2007 har möjlighet att söka kommunens Feriearbete. Du gör en ansökan digitalt senast den 3 mars. Feriearbete är ett sätt för dig som är ung att få en inblick i arbetslivet.

Har du skyddad identitet?

Du måste du göra din ansökan via telefon 044-13 69 61.

Så här söker du kommunens feriearbete

Du som är född 2006 och 2007 och folkbokförd i Kristianstads kommun, eller mottagen enligt massflyktsdirektivet och bosatt i Kristianstads kommun, kan ansöka om 2 veckors feriearbete under sommaren. Ansökan är öppen mellan den 5 februari och den 3 mars.

Du som inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

För att kunna få ett erbjudande om feriearbete krävs att du ansöker genom vår e-tjänst samt att du visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. Registerutdraget ska visas upp senast 20 mars.

Vi vill träffa dig på plats

Vi vill träffa dig som vill feriearbeta hos oss. Du behöver därför besöka oss personligen och visa upp ditt utdrag ur belastningsregister och din legitimation. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00-12 och klockan 13.00-16.00. Du behöver inte boka tid innan ditt besök. Registerutdraget ska visas upp senast 20 mars.

Under mars månad har vi utökade öppettider till klockan 17.30 på måndagar. Vi finns på Artillerivägen 3, byggnad 1, i Norra Åsum. Du kan komma hit med buss nummer 4, hålllplats Wendesgymnasiet. Vi finns i första byggnaden på vänster sida efter att du passerat grindarna.

Ansök om ett utdrag ur belastningsregistret

Du som ska feriearbeta på kommunens verksamheter behöver ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret. Du kan göra en ansökan via e-tjänst eller genom att fylla in en blankett som finns på polisens hemsida. För att feriearbeta hos oss behöver du begära utdraget, "Arbete inom skola och förskola", oberoende av vilka feriearbeten du sökt.

Tänk på att det kan ta upp till 2 veckor att få registerutdraget. Öppna inte kuvertet från polisen! Registerutdraget måste du, personligen, visa för oss på matchningsgruppen innan du kan få ett erbjudande om feriearbete. Matchningsgruppens adress är Artillerivägen 3, byggnad 1, andra våningen, i Norra Åsum. Du kan ta buss nr 4 till hållplatsen Wendesgymnasiet.

Du som blir erbjuden feriearbete

Erbjudande om feriearbete mejlas till din e-post under april. Du som har fått erbjudande måste logga in på Mina sidor och för att svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare. Från och med den 5 februari kommer här att finnas en länk till Mina sidor.

Du måste anmäla ditt bankkonto för att få lönen insatt där

Du som får ett feriearbete så ska anmäla ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt på ditt eget konto. Kommunens arbetsgivarnummer är 630610. Har du anmält ditt konto till Nordea en gång sparas det för framtiden.

2024 är lönen för feriearbete 68,75 kronor per timme plus 8,25 kronor per timme i semesterersättning, totalt 77 kronor per timme före skatt.

Du som vet att du kommer att tjäna mindre än 24 237 kronor per år kan ange det på närvaroblanketten så att vi vet att vi inte ska dra någon skatt på din lön.

Bekräftelsemejl med erbjuden plats och närvarorapport

När du har tackat Ja till erbjuden plats får du ett mejl som innehåller bland annat din närvarorapport. Närvarorapporten ska du skriva ut och ta med till din arbetsplats. Vid feriearbetets slut ska du fylla i närvarorapporten, skriva under och skicka den till oss på adressen som står på rapporten.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?