Personer som feriearbetare

Kristianstads kommuns feriearbete 2024

Kommunens feriearbete riktar sig till dig som är folkbokförd i Kristianstads kommun, född 2006 och 2007 och som vill arbeta i en kommunal verksamhet under två veckor i sommar. En statlig satsning har möjliggjort även för ungdomar födda 2008 att söka ett feriearbete.

Ansökan till årets feriearbete är stängd. För dig som är född 2006 eller 2007 stängde ansökan 3 mars. Ansökan för dig som är född 2008 stängde i förtid den 7 maj istället för den 12 maj på grund av att många sökt.

Matchning pågår nu till årets feriearbeten. Du som visat upp legitimation samt ett giltigt utdrag ur belastningsregistret ingår i matchningen. Ett eventuellt erbjudande om ett feriearbete mejlas till din e-post under april eller maj månad.

Du som inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Du som är född 2008 kommer att bli kontaktad via telefon och bli erbjuden en intervju innan du matchas mot ett feriearbete. Många har sökt ett feriearbete och alla kommer därför inte att bli erbjudna en intervju.

Ansök om ett utdrag ur belastningsregistret

Du som ska feriearbeta på kommunens verksamheter behöver ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret. Du kan göra en ansökan via e-tjänst eller genom att fylla in en blankett som finns på polisens hemsida. För att feriearbeta hos oss behöver du begära utdraget, "Arbete inom skola och förskola", oberoende av vilka feriearbeten du sökt.

Tänk på att det kan ta upp till 2 veckor att få registerutdraget. Öppna inte kuvertet från polisen! Registerutdraget måste du, personligen, visa för oss på matchningsgruppen innan du kan få ett erbjudande om feriearbete. Matchningsgruppens adress är Artillerivägen 3, byggnad 1, andra våningen, i Norra Åsum. Du kan ta buss nr 4 till hållplatsen Wendesgymnasiet.

Vi vill träffa dig på plats

Vi vill träffa dig som vill feriearbeta hos oss. Du behöver därför besöka oss personligen och visa upp ditt utdrag ur belastningsregister och din legitimation. Vi har öppet helgfria vardagar klockan 8.00-12 och klockan 13.00-16.00. Du behöver inte boka tid innan ditt besök. Är du född 2008 och har blivit kallad till en intervju inför ditt feriearbete kan du ta med legitimation och utdrag ur belastningsregistret i samband med denna.

Vi finns på Artillerivägen 3, byggnad 1, i Norra Åsum. Du kan komma hit med buss nummer 4, hålllplats Wendesgymnasiet. Vi finns i första byggnaden på vänster sida efter att du passerat grindarna.

Du som blir erbjuden feriearbete

Erbjudande om feriearbete mejlas till din e-post under april eller maj. Du som har fått erbjudande måste logga in på Mina sidor och för att svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare.

Du måste anmäla ditt bankkonto för att få lönen insatt där

Du som får ett feriearbete så ska anmäla ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt på ditt eget konto. Kommunens arbetsgivarnummer är 630610. Har du anmält ditt konto till Nordea en gång sparas det för framtiden.

2024 är lönen för feriearbete 68,75 kronor per timme plus 8,25 kronor per timme i semesterersättning, totalt 77 kronor per timme före skatt.

Du som vet att du kommer att tjäna mindre än 24 237 kronor per år kan ange det på närvaroblanketten så att vi vet att vi inte ska dra någon skatt på din lön.

Bekräftelsemejl med erbjuden plats och närvarorapport

När du har tackat Ja till erbjuden plats får du ett mejl som innehåller bland annat din närvarorapport. Närvarorapporten ska du skriva ut och ta med till din arbetsplats. Vid feriearbetets slut ska du fylla i närvarorapporten, skriva under och skicka den till oss på adressen som står på rapporten.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 27 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?