Ungdomstorget är en del av väglednings- och lärcentrum, VLC. Hit kan du vända dig om du är mellan 16-29 år. Om du är under 20 år och vill påbörja studier på vuxenutbildningen behöver du vara klar med gymnasieskolan. Är du mellan 16-20 år och inte går i skolan kan vi hjälpa dig att komma i kontakt med det kommunala aktivitetsansvaret (KAA), för att hitta en väg framåt. Du ska vara folkbokförd i Kristianstads kommun för att vi ska kunna hjälpa dig.

Detta kan du få hjälp med på Ungdomstorget

  • Vägledning vid studier
  • Saknar du en fullständig gymnasieexamen? Oavsett om det är ett eller flera ämnen du saknar kan vi hjälpa dig att göra en studieplanering efter dina behov mot att ta en examen. Vi finns även för dig som har en gymnasieexamen, men som behöver ett vägledningssamtal kring olika möjligheter som finns efter gymnasiet
  • Vägledning vid jobbansökan
  • Den som behöver tips och råd om hur ett CV ska se ut, hur man skriver ett personligt brev eller hur man kontaktar en arbetsgivare kan få det
  • Vägledning vid vardagslivets ekonomi och juridik
  • Råd och stöd vid kontakt med, exempelvis arbetsförmedling, socialtjänst och andra myndigheter

Oss träffar du på Ungdomstorget

På Ungdomstorget arbetar en socionom på heltid och två studie- och yrkesvägledare är på plats tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Boka besök

Du som vill komma till Ungdomstorget måste boka tid. Du väljer själv om du vill att mötet ska vara på plats, digitalt eller via telefon.

Kontakta oss via mejl, telefon och sociala medier för att boka en tid. Vi svarar så fort vi hinner.

Vi har även en digital bokningstjänst där du kan välja en specifik dag och tid. Du bokar tid hos oss genom att välja "Boka tid med studievägledare eller samordnare på Ungdomstorget (16-29 år)". I nästa steg kan du välja att "Boka tid hos en studievägledare på Ungdomstorget" och väljer om du vill ha digitalt möte eller komma till oss. Du kan också välja "Ungdomstorget, övriga frågor och arbetsmarknad”. Hittar du ingen ledig tid som passar dig kontaktar du oss så ordnar vi en tid för dig.

Om du har skyddade personuppgifter ska du aldrig boka genom webben. Kontakta då personalen på mejl eller telefon för bokning av tid.

Följ oss på sociala medier

Vi uppdaterar regelbundet våra aktiviteter på våra sociala medier. Du hittar länkarna till våra sociala medier nedanför denna text.

Vill du vara med och påverka Ungdomstorget?

Ungdomstorget startade upp 2017 och utvecklas kontinuerligt. Vi tar gärna emot tips och förslag på aktiviteter som riktar sig till unga som vi kan publicera på våra sidor.

Om du tillhör en förening eller organisation och är intresserad av samverkan med Ungdomstorget är du välkommen att kontakta oss.

Sök sommarjobb inom omsorgen

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?