Aktiviteter för unga

Åtta ungdomar sitter i en trappa, skratar och pratar

På den här sidan har vi samlat information om aktiviteter och mötesplatser för dig som ung i vår kommun.

Kristianstad har mycket att erbjuda unga människor, det gäller bara att upptäcka och hitta det. Vill du arrangera, skapa, skejta, sporta, söka jobb, gå på konsert, få rådgivning eller hjälp på annat vis? Förhoppningsvis hittar du länkarna du söker här. Välkommen!

Lovaktiviteter

Vill du ha kul på lovet? Kolla in dessa roliga och gratis aktiviteter som finns i Kristianstads kommun. Du kan välja mellan olika saker att göra, som sport, film, konst och mycket mer. Olika platser och organisationer ordnar aktiviteterna för dig som är barn eller ung. Men kom ihåg att anmäla dig i förväg om det behövs.

Kommunalt aktivitetsansvar

Du som är mellan 16 och 20 år och saknar slutbetyg från grundskolan eller en gymnasieexamen eller yrkesexamen efter studier på gymnasiet omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret (KAA).

Hitta föreningar

I vårt föreningsregister kan du söka efter och kontakta föreningar som sysslar med de aktiviteter som du är intresserad av.

Kristianstads fritidsgårdsforum

Vi driver fritidsgårdarna i Kristianstads kommun. Gå med i vårt nätverk och stöd verksamheten. Då kan du hyra till exempel kanoter, vildmarksutrustning och ljudanläggning.

Kulturhuset Barbacka

Kulturhuset Barbacka är Kristianstads kommuns mötesplats för kultur FÖR, MED och AV barn och ungdomar. Vi har dans, teater, drama, musik, konst och design för barn och unga. Varmt välkommen!

Musikskolan

Vi på Kommunala Musikskolan i Kristianstad ger barn och ungdomar möjlighet att upptäcka glädjen som finns i musik. Du kan gå hos oss till du är 25 år.

Streetplazan

Alldeles intill Galleria Boulevard ligger Nordens största streetplaza. Den är designad av Pivotech i samarbete med lokala åkare. Stora delar av ytan är belagd med granit, för en äkta streetkänsla.

Ungdomstorget

Ungdomstorget hjälper och stöder dig som är 16-29 år för att du ska få arbete eller börja studera. Hos oss arbetar en samordnare och två studie- och yrkesvägledare.

Aktiv sommar

Aktiv sommar är en del av kommunens förebyggande arbete som har genomförts årligen sen 2014. Under två veckor får ungdomar mellan 13–15 år möjlighet att arbeta på förmiddagen och vara med på en aktivitet på eftermiddagen.

After School

För dig som går i 3:an, 4:an, 5:an eller 6:an och som gillar konst, digitala aktiviteter, drama, att läsa, skriva och träffa kompisar.

Skejtyta i Åhus

En klassisk streetyta med varierande svårighetsgrad, en ramp och olika hinder

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?