Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Hälsoträdgården sköts om av kommunen tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården. Arbetet leds av tekniska förvaltningens trädgårdsmästare. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Bilder från Hälsoträdgården

Via länken nedan kan du se bilder från Hälsoträdgården i Kristianstads kommuns fotoalbum på FLICKR.

Programverksamhet

Fira våren i Hälsoträdgården

Egenodlade växter. Hantverk och bakverk från kommunens dagliga verksamheter. Fynda trädgårdsböcker, krukor mm second hand. Grillad korv, kaffe och våfflor med grädde och sylt finns till försäljning. På plats finns även kommunens energi- och klimatrådgivare och representanter från Förebyggandeenheten med information och råd, samt flera spännande föreningar. Vi är kontantfria och tag gärna med egna påsar.

Välkomna!

Datum och tid: 3 maj, kl. 10 - 15.

Öppen trädgård 2024

Trädgården öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Alla hjälper till efter egen förmåga. Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

Hälsoträdgårdens trädgårdsmästare finns till hands hela tiden och berättar vad som är aktuellt just den veckan och guidar er igenom förmiddagen. Ta gärna med egna handskar (men det finns att låna om du inte har). Verktyg finns att låna. Vi bjuder på en kopp kaffe utomhus kl. 9.30 innan arbetet startar.

Verksamheten kan ändras efter vädrets förutsättningar eller efter de behov som finns just den dagen. Vi följer alla gällande rekommendationer, håller avstånd och kommer såklart fullt friska!

Datum: Tisdagar (utgår 2/4 och 14/5)
Tider: kl. 09.30 - 12.00

Hälsoträdgården på sociala medier

För mer information följ oss gärna på sociala medier. Länkarna hittar du nedan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?