Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Hälsoträdgården sköts om av kommunen tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården. Arbetet leds av tekniska förvaltningens trädgårdsmästare. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Programverksamhet

-----

Luciafirande 2022 | Fira Lucia med oss i Hälsoträdgården! Det blir finstämd körsång med Fröknegårdsskolans musikklasser kl. 18.30, men redan från kl. 17.30 kan du köpa grillad korv, honung, frökex och mjuk pepparkaka. Vi bjuder alla besökare på glögg och pepparkakor. Sam.arr: Folkuniversitetet och Koncensus

Datum: 13 december 2022
Tider: Kl.17:30 - 20 (körsång kl. 18.30)

-----

Julmarknad 2022 |Det arrangeras ingen julmarknad 2022.

-----

Öppen trädgård 2023 | Trädgården öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Alla hjälper till efter egen förmåga. Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

Hälsoträdgårdens trädgårdsmästare finns till hands hela tiden och berättar vad som är aktuellt just den veckan och guidar er igenom förmiddagen. Ta gärna med egna handskar (men det finns att låna om du inte har). Verktyg finns att låna. Vi bjuder på en kopp kaffe utomhus kl. 9.30 innan arbetet startar.

Verksamheten kan ändras efter vädrets förutsättningar eller efter de behov som finns just den dagen. Vi följer alla gällande rekommendationer, håller avstånd och kommer såklart fullt friska!

Datum: Tisdagar (startar fr.o.m. 8 mars)
Tider: kl. 09.30 - 12.00

-----

Vårmarknad 2023 | Fira våren med oss! Det kommer finnas försäljning av egenodlade växter, hantverk, återbruk, insekt- och fågelholkar. Koncensus ordnar kafé.

Datum: 4 - 5 maj
Tid: kl. 11 - 13

-----

Vanliga frågor

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.