Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Hälsoträdgården sköts om av kommunen tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården. Arbetet leds av tekniska förvaltningens trädgårdsmästare Hermine Wendt Linder. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Programverksamhet

Öppen trädgård | Trädgården öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Alla hjälper till efter egen förmåga. Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

Hälsoträdgårdens trädgårdsmästare finns till hands hela tiden och berättar vad som är aktuellt just den veckan och guidar er igenom förmiddagen. Ta gärna med egna handskar (men det finns att låna om du inte har). Verktyg finns att låna. Vi bjuder på en kopp kaffe utomhus kl. 9.30 innan arbetet startar.

Verksamheten kan ändras efter vädrets förutsättningar eller efter de behov som finns just den dagen. Vi följer alla gällande rekommendationer, håller avstånd och kommer såklart fullt friska!

Datum: Tisdagar, den 9 mars - 26 oktober
Tider: kl. 9.30 - 12

-----

Julbasar i Hälsoträdgården | Hälsoträdgården och olika dagliga verksamheter inom kommunen ordnar tillsammans med Koncensus Folkuniversitetet och Trädgårdsföreningen gemensam Julbasar och julmys utomhus den 1, 2, 3 december kl 11-13. Alla är välkomna! Kom förbi och köp julklappar, hantverk, mathantverk och julkransar eller något enkelt att äta till lunch. I samarbete med Naturskyddsföreningen har du även möjlighet att byta julpynt; ta med dig något du tröttnat på – byt till något annat pynt! Kontantfritt, endast swish! Läs mer på Hälsoträdgårdens Facebook-sida.

Datum: 1, 2 och 3 december
Tid: kl. 11 - 13

-----

Luciafirande i Hälsoträdgården | Samarr med Koncensus Folkuniversitetet. Arrangemanget börjar kl 17:30 -20:00. Luciatåget börjar kl 18:30.

Fira Lucia med oss i Hälsoträdgården! Det blir finstämd körsång med Fröknegårdsskolans musikklasser. Du kan köpa grillad korv, honung, frökex och mjuk pepparkaka och vi bjuder alla besökare på glögg och pepparkakor. Välkommen! Läs mer på Hälsoträdgårdens Facebook-sida.

Datum: 13 december
Tid: kl. 17.30 - 20 (Luciatåget börjar kl. 18.30)

-----

Vanliga frågor

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.