Samhällsvetenskapsprogrammet är till för dig som vill förstå hur människor, grupper och samhällen fungerar och engagera dig för en bättre värld. På Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar du din samarbetsförmåga, din kreativitet och din kommunikationsförmåga.

Grundtanken i utbildningen är att arbeta ämnesövergripande för att kurser tillsammans ska bilda en helhet, och ökad förståelse för människor och världen. Du fördjupar dig bland annat i frågor som jämställdhet, integration, demokrati, kommunikation, etik och ledarskap.

Inriktningar

Vi erbjuder dig inriktningen beteendevetenskap. Inriktningen ger dig kunskap och förståelse om hur individer fungerar både enskilt och i grupp. Här får du också veta mer om hur kommunikationen mellan människor fungerar, om ledarskap och konflikthantering. Du fördjupar dig inom ämnena psykologi, kommunikation, sociologi, kriminologi och ledarskap samtidigt som du får en bra grund att stå på för att läsa vidare.

NIU – Nationell idrottsutbildning 

Plugga vidare till

Lärare, psykolog, polis, socionom, kommunikatör/journalist, kriminalvårdare, jurist, behandlingsassistent, forskare, marknadsförare, kriminolog, psykiatrisjuksköterska, officer, personalansvarig/personalvetare, rekryterare/jobbcoach, folkhälsopedagog, präst


Hjälpte informationen på sidan dig?