Söderportgymnasiet ligger i Kristianstads centrum, ca åtta minuters gångväg från järnvägsstationen och är stadens äldsta gymnasium.

För oss på Söderportgymnasiet är det viktigt att du både mår bra och lär dig mycket. Våra ledord, hjärna, hjärta och hälsa genomsyrar allt vi gör. Vi vill vara en skola där varje elev ska känna att sig trygg, uppmuntrad och utmanad. Goda relationer mellan elever, och mellan elever och personal ligger som grund för det vi benämner framgångsrik undervisning.

Ta för dig av de unika möjligheter som vi vid Söderportgymnasiet erbjuder förutom vårt kursutbud. Vi har bland annat en internationell prägel som FN-skola, möjlighet till entreprenörskap genom Ungt företagande, och en strävan efter att skapa god hälsa och samhörighet genom olika aktiviteter som Wednesday Walk och Söderportdagen. Ta vara på möjligheterna att påverka din framtid!

Skolans historia

Bibliotek

Biblioteket är en pedagogisk resurs i skolarbetet. Syftet med biblioteksverksamheten är att alla elever ska nå ökad måluppfyllelse. Biblioteket har öppet alla skoldagar.

FN-skola

FN-rollspel på Söderport har genomförts årligen sedan 1994. Sedan 2007 har Söderportgymnasiet varit en FN-skola.

Ung Företagsamhet

UF-företagande är en processutbildning som omfattar ett läsår. Under det här läsåret driver eleverna ett UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning.

Du får komma på din affärsidé, registrera ditt UF-företag, sälja dina varor och tjänster och du har möjlighet att delta i olika aktiviteter och tävlingar. Alla företag har en rådgivare från näringslivet och i slutet av UF-året avvecklas företaget.

Eleverna blir bättre på att samarbeta, lösa problem och får en större tro på sin egen förmåga. UF-företagande ger också eleverna en unik inblick i hur det är att driva företag. Eleverna övar sig i företagande och får samtidigt nyttiga erfarenheter inför arbetslivet, oavsett om framtiden blir som företagare eller som företagsam anställd.

Kursen är valbar på ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet.

NIU, Nationellt godkänd idrottsutbildning

NIU riktar sig till dig som spelar amerikansk fotboll, fotboll, golf, handboll, simning eller tränar friidrott på elitnivå och vill kombinera studier med din idrott. Antagningen till NIU föregås av fysiska och tekniska tester specifika för din idrott samt en intervju. Den som deltar i utbildningen ska ha de färdigheter som i förlängningen kan leda till nationell eller internationell elit.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Planen visar skolans arbete för att motverka kränkande behandling av barn
och elever. Planen omfattar även aktiva insatser för att verka för barns och
elevers lika rättigheter och åtgärder för att motverka diskriminering.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?