Estetiska programmet med inriktning musik är en högskoleförberedande utbildning där du kan kombinera ditt intresse för musik med en gedigen teoretisk utbildning.

Inriktning musik

Inriktningen musik vänder sig till dig som önskar en bred musikalisk utbildning, kanske med sikte på att bli yrkesmusiker, musiklärare, musikalartist eller musikproducent. Kurser som Instrument eller sång, Ensemble och Gehörs- och musiklära  ger dig en bred musikalisk grund att stå på som du sedan  får möjlighet att omsätta i professionella sammanhang.

Vi har en variationsrik ensembleverksamhet som spänner över genrer från symfoniorkester, jazz, pop och rock, folkmusik  till klassisk ensemble.

Genom ett nära samarbete med kommunala musikskolan kan vi erbjuda professionell undervisning på nästan vilket instrument som helst,  och du som är musikalintresserad har möjlighet att delta i musikskolans musikalgrupp FLASH.

Eleverna ges många tillfällen att uppträda  inför allmänheten och inom skolans verksamhet. 4-5 gånger per år har vi konserter på till exempel Kulturkvarteret. Flera av våra elever engageras även av andra arrangörer, såsom kommunen, föreningar och andra institutioner.

Varje år får vi dessutom besök av folkhögskolor och musiker som ger konserter och håller Master-classes för oss.

Programplan


Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll