Naturvetenskapsprogrammet med estetisk profil

Hos oss kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med estetisk profil. Här har du möjlighet att utveckla dina kreativa och estetiska förmågor samtidigt som du fördjupar dig inom naturvetenskapen.

Inriktning

Vi har Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap, vilket innebär en fördjupning inom ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Under utbildningen utvecklar du ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Kunskaper om sammanang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen och kemiska processer ingår i utbildningen. Du arbetar teoretiskt med många praktiska moment som experiment, laborationer och fältstudier samt studiebesök. Programmen är utökade och du läser 2700 gymnasiepoäng.

Profil

Du väljer en estetisk profil för att utveckla dina kreativa och estetiska intressen. Vi erbjuder 4 profilkurser, som ges i samarbete med de olika inriktningarna på estetiska programmet. Profilen omfattar 400 gymnasiepoäng. Du kan välja mellan följande profiler:

Bild- och formgivning

Här får du en grundläggande utbildning i olika material och tekniker inom bild och formgivning, både hantverksmässigt och digitalt. Du får utveckla din konstnärliga förmåga inom teckning, måleri, skulptur, fotografi, digital bildbehandling, serieteckning, arkitektur och inredning m.m. Vi har ljusa, rymliga och specialanpassade ateljéer med mycket bra utrustning. 

Dans

Dansprofilen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom dans. Vi dansar flera stilar bl.a. jazzdans, modern dans och streetdance. Du utvecklas inom koreografi, improvisation och eget skapande och tillsammans skapar vi föreställningar som vi har möjlighet att visa upp på någon av Kristianstads scener eller i skolan fina danssal.

Musik

Här får du möjlighet att kombinera en teoretisk gymnasieutbildning med ditt intresse för musik. Du får utveckla dina musikaliska färdigheter inom Ensemble med körsång, Gehörs och musiklära. Vi har mycket väl anpassade och välutrustade ensemblesalar. samt en professionell inspelningsstudio.

Teater

Nybörjare eller tidigare erfarenhet av teater? Alla är välkomna till vår utbildning i konsten att gestalta på scen. Skådespeleri, scenografi, kostym, röst, manuskriptförfattande och mycket mer är sådant du lär dig i C4;s lokaler på Kristianstads teater. En del av våra elever väljer att satsa på teater efter gymnasiet andra går här för personlig utveckling.

Högskolebehörighet

Programmet ger en bredd som ger möjlighet till vidare studier inom flera områden. Programmet passar dig som vill läsa vidare till exempelvis ingenjör, arkitekt, läkare, lärare, jurist, fysioterapeut.

Programplan

Hjälpte informationen på sidan dig?