Christian 4:s Gymnasium är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs med sina klasskamrater och personal. Vi har goda resurser i form av specialpedagoger, skolsköterska, kurator och studie- och yrkesvägledare. Hos oss får du vara den du är. Din dröm - vårt mål!

Historia

Christian 4:s Gymnasium, som fått sitt namn av den danska kungen Christian 4, ligger mitt i centrala Kristianstad. Skolan startade läsåret 1995/1996 i Kristianstad Högskolas före detta lokaler. Sedan starten har Estetiska programmet haft sin fasta punkt här.

Idag

Idag har vi en spännande bred verksamhet. Våra högskoleförberedande program Estetiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med de olika estetiska inriktningarna: Bild- och formgivning, Dans, Musik och Teater. Dessutom har vi Skolverkets godkännande att erbjuda Spetsutbildning i musik.Våra yrkesförberedande program är Försäljnings- och serviceprogrammet, Hantverksprogrammet med inriktningarna Frisör och Hotell- och turismprogrammet. Skolan erbjuder även Introduktionsprogram. Eleverna på Christian 4:s Gymnasium trivs på sin skola. Trivs med sina klasskamrater och personalen på skolan. Vi har goda resurser i form av specialpedagog, skolsköterska, kurator, studievägledare och bibliotekarie.

Lokaler

Skolans huvudbyggnad är en gammal klassisk tegelröd skolbyggnad, här finns undervisningslokaler, bibliotek och administration. Musikeleverna delar lokaler med Kommunala musikskolan, danseleverna har en stor ljus dansstudio i anslutning till musikskolan. Teaterundervisningen sker i Kristianstads teaters fantastiska miljö. Bild och formgivningsundervisningen är i D-huset vid Centralskolan. Hantverksprogrammet Frisör har frisörsalong i D-huset och Introduktionsprogrammet har undervisning i olika byggnader utifrån behov.

Bibliotek

Skolbiblioteket på Christian 4:s Gymnasium är en levande del av skolan och dess atmosfär. Med sin centrala placering utgör biblioteket en viktig mötesplats för studier.

Riksgymnasiet

Oavsett var du bor i Sverige så kan du som har ett rörelsehinder söka till Riksgymnasiet i Kristianstad.

Hjälpte informationen på sidan dig?