Samhällsvetenskap med estetisk profil

Hos oss kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med estetisk profil. Detta innebär att du som elev får möjlighet att utveckla dina kreativa och estetiska förmågor samtidigt som du fördjupar dig inom samhällsvetenskapliga ämnen.

Inriktning

Samhällsvetenskapsprogrammet har inriktningen Samhällsvetenskap, ger en bred utbildning för dig som är intresserad av samhällsutveckling och globala frågor. Du får kunskaper om både det svenska och utlänska samhällets strukturer och människors villkor. I utbildningen får du tillfälle till att reflektera kring frågor om demokrati, etik, genus, miljö, makt och kommunikation ur både ett ekonomiskt, socialt och poltiskt perspektiv. Du studerar teoretisk men utbildningen innehåller även studiebesök och praktiska moment. Programmet är utökat och du läser 2700 poäng.

Profil

Du väljer en estetisk profil för att utveckla dina kreativa och estetiska intressen.Du väljer en estetisk profil för att utveckla dina kreativa och estetiska intressen.Vi erbjuder 4 profilkurser,  som ges i samarbete med de olika inriktningarna på estetiska programmet. Profilen omfattar 400 gymnasiepoäng.

Bild- och formgivning

Här får du en grundläggande utbildning i olika material och tekniker inom bild och formgivning, både hantverksmässigt och digitalt. Du får utveckla din konstnärliga förmåga inom teckning, måleri, skulptur, fotografi, digital bildbehandling, serieteckning, arkitektur och inredning m.m. Vi har ljusa, rymliga och specialanpassade ateljéer med mycket bra utrustning.

Dans

Dansprofilen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom dans. Vi dansar flera stilar bl.a. jazzdans, modern dans och streetdance. Du utvecklas inom koreografi, improvisation och eget skapande och tillsammans skapar vi föreställningar som vi har möjlighet att visa upp på någon av Kristianstads scener eller i skolan fina danssal.

Musik

Här får du möjlighet att kombinera en teoretisk gymnasieutbildning med ditt intresse för musik. Du får utveckla dina musikaliska färdigheter inom Ensemble med körsång, Gehörs och musiklära. Vi har mycket väl anpassade och välutrustade ensemblesalar. samt en professionell inspelningsstudio.

Teater

Nybörjare eller tidigare erfarenhet av teater? Alla är välkomna till vår utbildning i konsten att gestalta på scen. Skådespeleri, scenografi, kostym, röst, manuskriptförfattande och mycket mer är sådant du lär dig i C4;s lokaler på Kristianstads teater. En del av våra elever väljer att satsa på teater efter gymnasiet andra går här för att utveckla sig själva. Teaterstudier är bra redskap för personlig utveckling.

Högskolebehörighet

Programmet är ett högskoleförberedande program ned en bred utbildning vilket ger möjligheter till vidare studier inom flera områden. Programmet passar dig som vill utbilda dig till exempelvis socionom, psykolog, journalist, informatör, lärare, polis.

Programplan

Hjälpte informationen på sidan dig?