EM i Karting 2024

Tävling med Kristianstad Karting

Efter ett års uppehåll från den internationella scenen kommer Kristianstad Kartingklubb tillsammans med Kristianstads kommun och Visit Skåne återigen att stå värd för två internationella tävlingar år 2024. EM arrangeras den 1-4 augusti.

Det handlar den här gången om EM-finalen i de oväxlade klasserna OK Junior och OK. OK Junior är för förare från 12 år och OK från 15 år. Även Academy Trophy kommer att köras tillsammans med EM- finalen vilket är en klass där världens länder nominerar förare att delta och alla kör med samma material. Det blir totalt den tionde gången som en FIA-tävling i form av EM eller VM kommer till Kristianstad!

– Att internationella förbundet återigen väljer Kristianstad visar att vi är en bra evenemangsstad. En tävling av denna dignitet ger även en positiv effekt på turismomsättningen när hotell och restauranger fylls, säger Camilla Palm (M), kommunalråd i Kristianstads kommun.

EM-tävlingen startar den 1augusti. Dessutom körs promotorn av FIA-tävlingar RGMMC med förtävlingen Champions of the future för samma klasser två veckor före EM-finalen.

200 deltagare från 45 nationer

Ordförande Peter Hägg är tillsammans med tävlingsorganisationen lyrisk över att vara tillbaka i FIA:s tävlingskalender:

– Att vi inte fick någon internationell tävling under 2023 var egentligen ganska logiskt och att arrangera ett EM eller VM varje år är inget vi kan förvänta oss då vi varit helt unika med detta. Men att nu fått samla krafterna och att vara tillbaka under 2024 är helt fantastiskt! Det betyder mycket för både klubben, regionen och svensk bilsport! Vi räknar med ett stort svenskt deltagande!

Då EM är öppna mästerskap, där tävlingarna är öppna även för utomeuropeiska förare, väntas 200 deltagare från 45 nationer.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?