Föreningar, föreningsliv

I Kristianstads kommun finns ett rikt föreningsliv. Totalt finns det över 500 ideella föreningar med ett omfattande och varierande utbud.

Barbackas Danskompani. Foto: Martin Sventorp
Barbackas Danskompani. Foto: Martin Sventorp

Det finns stora möjligheter för dig att hitta en förening som passar just dig. Det finns en mängd olika idrottsföreningar som har aktiviteter både på elit-, ungdoms- och motionsnivå. Det finns även kulturföreningar, scoutföreningar och invandrarföreningar som alla erbjuder olika aktiviteter. 

Föreningsregister

Du hittar alla föreningar i vårt föreningsregister. Föreningsregistret hittar du under E-tjänster. Om du som förening vill registrera dig i föreningsregistret, gör ni det i Rbok. Länk finns under E-tjänster. I Rbok uppdaterar ni också era föreningsuppgifter. 

Hitta lokal

Kommunens idrottsanläggningar går att boka via vår bokningsportal.

Letar du efter annan lokal till din förening har vi dokumentet Lokaler till uthyrning där vi sammanställt alla olika lokaler runt om i kommunen. Du hittar det under Relaterade dokument.

Söka bidrag

Har din förening en bred ungdomsverksamhet eller har ni planer på ett större arrangemang? Då är det möjligt att söka bidrag från oss.  

Vill du och dina vänner starta en förening?

Du kan kontakta oss om du vill ha råd och stöd när du ska starta en förening. Kolla gärna vidare bland den information du hittar här.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.