Friluftsliv och motion

Promenad på Kjugekull

Vandring på Kjugekull.

I Kristianstads kommun finns alla möjligheter till ett rikt friluftsliv. Naturen ligger runt hörnet, utan förberedelser, utan kostnader och tillgänglig för alla, det är bara att ge sig ut!

Naturkartan - hitta ut till friluftslivet

Med hjälp av Naturkartan hittar du information om markerade leder, friluftsområden, badplatser och friluftsanordningar och andra spännande gröna besöksmål. Naturkartan innehåller inspirerande friluftsguider och finns både som webbplats och som app till smarta telefoner.

Annonsbild för allemansrätten

Allemansvett på andras mark

Allemansrätten bygger på att vi tillsammans tar ansvar. Vi är schyssta mot djuren, visar hänsyn till markägare och andra vi möter och tar hand om naturen. Det är lätt att göra allemansrätt.

Kristianstads Vattenrike

Åar, sjöar och hav. Åsar, slätter och skogar. I Biosfärområde Kristianstads Vattenrike kan du vandra, cykla, paddla, fiska och skåda fågel. Starta ditt besök på naturum Vattenriket!

Bild på naturumbron över Helgeå mot naturum

Naturlek i Åhus

Nu kan du som är i Åhus och går på Skåneleden även stanna till och leka på den nya Skåneleken. Detta är en plats för lek och lärande i naturen, som uppmuntrar till rörelse och ger kunskap om biologisk mångfald. Mitt i tallskogen.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?