Naturkartan - hitta ut till friluftslivet

Med hjälp av Naturkartan hittar du information om markerade leder, friluftsområden, badplatser och friluftsanordningar och andra spännande gröna besöksmål. Naturkartan innehåller inspirerande friluftsguider och finns både som webbplats och som app till smarta telefoner.

Du kan söka efter det du är specifikt intresserad av, exempelvis kanot, närmaste rastplats eller markerade leder och lätt överblicka det som finns i ditt närområde. Men några klick i din mobil får du bilder och korta texter som guidar till fina friluftsupplevelser i kommunen.

På kartan och i listor markeras naturreservaten med en grön symbol med vit stjärna. Friluftsområden har en grön symbol med en vit gran. Övriga platser i området, till exempel parkeringsplatser, utsiktsplatser eller rastplatser markeras med specifika symboler.

I sökfunktionen kan du hitta områden utifrån vilken service och tillgänglighet du önskar. Du kan exempelvis söka på rastplats och att det ska finnas en toalett i närheten. Du kan också söka efter ett specifikt område med hjälp av fritextsökning.

På kartan ser du din egen position och de platser du har sökt fram. Om du inte har gjort någon sökning visas alla platser i hela kommunen. Klicka på en symbol för att få fram mer information.

Se film om Naturkartan på Kristianstads kommuns Youtubekanal via länken nedan.

Var finns Naturkartan?

Antingen går du in på webbsidan Naturkartan, eller laddar ner appen till din telefon. Använda länkarna nedan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll