VVS- och fastighetsprogrammet

Elev svetsar.

VVS- och fastighetsprogrammet är för dig som vill arbeta inom områden där kunskap om energi och miljö är viktigt.

Utbildningen är rätt för dig som är praktiskt lagd och intresserad av morgondagens teknikområden inom energi och miljö. Du får lära dig praktiskt arbete med service, underhåll, installation, drift och produktion på energiområdet. Här ingår hantering av utrustning för uppvärmning av fastigheter, att kunna avläsa och ställa in utrustningen för mesta effekt vid minsta möjliga energianvändning. Du får grundläggande kunskaper i energianvändning, ellära, mät- och reglerteknik med mera.

Wendesgymnasiets VVS-utbildning utsågs till bäst i Sverige 2021.

Certifierade

Vi är branschrekommenderade och certifierade inom VVS-college. Vår VVS-utbildning utsågs till bäst i Sverige 2021. VVS-college har ett nära samarbete med företag och bransch. Företag deltar på skolans programråd och är med och bedömer elevernas gymnasiearbete. På så sätt får skolorna företagens syn och önskemål om utbildningen och företagen får en bra insyn hur skolornas utbildning går till och vad eleverna lär sig.

Arbetsplatsförlagt lärande

Våra yrkesprogram har minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Det ger dig en möjlighet att komma ut i arbetslivet och knyta kontakter med framtida arbetsplatser.

Wendesgymnasiet har ett gott rykte och samarbete med branscherna vi utbildar mot, vilket ger goda möjligheter till ett jobb efter studierna.

Inriktningar

Vi erbjuder inriktningarna kyl- och värmepumpsteknik, ventilation och VVS. Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Under årskurs ett får du lära dig grunderna inom VVS- och fastighetsprogrammet. Inför årskurs 2 gör du ett inriktningsval. Till de olika inriktningarna är det begränsade platser. Urval görs på betygen du får under årskurs 1 vid fler sökanden än platser.

Utbildningsplaner

Hjälpte informationen på sidan dig?