Bygg- och anläggningsprogrammet

Grävmaskin skopar upp jord medan en elev gräver med skyffel.

Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Det här är vårt största program som ger dig som vill arbeta i bygg- och anläggningsbranschen stora valmöjligheter. Wendesgymnasiet erbjuder samtliga nationella inriktningar inom programmet, vilket är unikt i vår region. Du kan välja mellan fem yrkesinriktningar. Undervisningen sker bland annat i bygghall, anläggningstält, verkstäder för måleri och plåt eller utomhus på övningsområdet i stora, fina utrymmen med bra, moderna maskiner och utrustning - för att du ska få en bra utbildning.

Wendesgymnasiet erbjuder samtliga nationella inriktningar inom programmet, vilket är unikt i vår region.

Samtliga yrken i byggbranschen kräver goda kunskaper och färdigheter i både teori och praktik.

Arbetsplatsförlagt lärande

Våra yrkesprogram har minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Det ger dig en möjlighet att komma ut i arbetslivet och knyta kontakter med framtida arbetsplatser.

Wendesgymnasiet har ett gott rykte och samarbete med branscherna vi utbildar mot, vilket ger goda möjligheter till ett jobb efter studierna.

Inriktningar

Vi erbjuder inriktningarna anläggningsförare, mark- och anläggning, husbyggnad, måleri och plåtslageri. Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Under årskurs ett får du lära dig grunderna i alla inriktningarna inom Bygg- och anläggningsprogrammet. Inför årskurs 2 gör du ett inriktningsval. Till de olika inriktningarna är det begränsade platser. Urval görs på betygen du får under årskurs 1 vid fler sökanden än platser.

Utbildningsplaner

Hjälpte informationen på sidan dig?