Svetsare svetsar i mörker.

Wendesgymnasiet är en kommunal skola som verkat på samma plats sedan 1996. På ett tidigare regementsområde i Kristianstad har vi tillgång till stora och ändamålsenliga lokaler, samtidigt som vi är omgivna av en rofylld natur.

Det ger våra cirka 400 elever en härlig och familjär studiemiljö, men som ändå bara ligger en kort bussresa från stadens centrum.

En unik skola i en unik miljö.

Våra olika program har välanpassade lokaler och välutrustade verkstäder. Den tekniska utrustningen ligger i framkant och våra behöriga lärare ser hela tiden till att utveckla sin pedagogik. Vi är mycket stolta över våra engagerade lärare, som fungerar som bra förebilder för våra elever. En unik skola i en unik miljö.

Många utbildningsvägar

Ingen annan skola i vår region erbjuder många utbildningarvägar, vilket innebär fantastiska möjligheter för våra elever. Att välja Wendesgymnasiet är ett smart val eftersom det finns många vägar att gå efter avslutade studier. Våra yrkesprogram leder till yrkesexamen och eftertraktade jobb samtidigt som dina tre år också ger grundläggande högskolebehörighet. Hos oss formar du själv din framtid!

Bibliotek

Elevhälsa

Elevhälsoteamet utgörs av rektorer, skolsköterska, kurator, specialpedagog, speciallärare och studie- och yrkesvägledare. De fungerar som en stödresurs på skolan och har en helhetssyn kring elevers behov av olika typer av stöd utifrån sina individuella förutsättningar och mål. Gruppen arbetar även med förebyggande och hälsofrämjande insatser.

Ung företagsamhet

UF-företagande är en processutbildning som omfattar ett läsår. Under det här läsåret driver eleverna ett UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. Eleverna blir bättre på att samarbeta, lösa problem och får en större tro på sin egen förmåga. UF-företagande ger också eleverna en unik inblick i hur det är att driva företag. Eleverna övar sig i företagande och får samtidigt nyttiga erfarenheter inför arbetslivet, oavsett om framtiden blir som företagare eller som företagsam anställd.

Öppet hus

Ta möjligheten att skapa dig en bättre uppfattning om våra program och skolor för att kunna göra ett väl grundat val. Du får träffa blivande lärare och skolledning samt får en chans att prata med elever på skolan och se på lokalerna. Du är välkommen att besöka alla våra program och inriktningar lördagen 9 november 2024.

Hjälpte informationen på sidan dig?