Plåtslagerielev böjer plåt.

Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Du lär dig plåtslageriteknik, svetsning och lödning. Du får tillverka plåtdetaljer för olika ändamål och montera dessa. Här ingår även att kunna metoder som används för att sammanfoga och skära i olika metaller som koppar, aluminium och stålplåt. Byggnadsplåtslagaren tillverkar ofta olika plåtdetaljer från plan plåt som man sedan monterar. Det kan vara bleck och rännor för tätning eller lägga plåttak.

Wendesgymnasiet är en av få gymnasieskolor i Skåne som har en komplett utbildning till byggnadsplåtslagare.

Efter gymnasieutbildningen går du ca 2 år som lärling med lärlingslön på ett företag. Wendesgymnasiet är en av få gymnasieskolor i Skåne som har en komplett utbildning till byggnadsplåtslagare.

Yrkesutgång

Vi har yrkesutgången byggnadsplåtslagare. Under årskurs ett får du lära dig grunderna i alla inriktningarna inom Bygg- och anläggningsprogrammet. Inför årskurs 2 gör du ett inriktningsval till plåtslageri. Till årskurs 3 väljer du programfördjupning byggnadsplåtslageri.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll