Fordons- och transportprogrammet

Elev tittar i en lastbilsmotor.

Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparationer av personbilar, tunga fordon och mobila maskiner eller vill använda fordon för att utföra olika slags tjänster.

Teknikutvecklingen inom motorbranschen är stark och kräver därför en ännu bredare kompetens. Vi har kraftfulla resurser - all teknisk utrustning och våra övningsfordon är av senaste snitt och uppdateras fortlöpande. Utöver renodlad modern teknik tränas du i att samarbeta kring problemlösning och att vara serviceinriktad i den kundkontakter som de olika yrkena innebär.

Wendesgymnasiet är certifierade inom Motorbranschcollege.

Certifierade

Wendesgymnasiet är certifierade inom Motorbranschcollege, vilket är ett kvalitetsystem från motorbranschen och en garanti för ett bra samarbete och goda relationer med fordonsföretagen.

På ett Motorbranschcollege läggs stor vikt på ett nära och strukturerat samarbete mellan skola, företag och bransch. Företagens engagemang är cen­tralt, eftersom det är genom ett starkt stöd från motorbranschens företag som skolan får rätt verktyg för att kunna erbjuda eleverna en relevant utbildning för arbetslivets behov.

Arbetsplatsförlagt lärande

Våra yrkesprogram har minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Det ger dig en möjlighet att komma ut i arbetslivet och knyta kontakter med framtida arbetsplatser.

Wendesgymnasiet har ett gott rykte och samarbete med branscherna vi utbildar mot, vilket ger goda möjligheter till ett jobb efter studierna.

Inriktningar

Vi erbjuder inriktningarna karosseri och lackering, lastbil och mobila maskiner, personbil samt transport. Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Under årskurs ett får du lära dig grunderna inom Fordon- och transportprogrammet. Inför årskurs 2 gör du ett inriktningsval. Till de olika inriktningarna är det begränsade platser. Urval görs på betygen du får under årskurs 1 vid fler sökanden än platser.

Utbildningsplaner

Hjälpte informationen på sidan dig?