Ung i Kristianstad

After school på Tollarps bibliotek.

Här hittar du som är ung information om sådant som rör dig. Du kan läsa om hur du kan vara med och bestämma och påverka saker i din vardag.

Gå med i ungdomsrådet

Har du förslag och idéer på vad vi kan göra så att Kristianstad blir bättre för dig och dina kompisar? Engagera dig i ungdomsrådet och ta chansen att låta din röst bli hörd av politikerna.

Ungdomsrådet ska fungera som en länk mellan politiker och alla Kristianstads ungdomar. Ungdomsrådet kan skriva egna förslag till politikerna och tycka till om politikernas förslag (remisser).

Ungdomsrådet träffas under skoltid ungefär två gånger per termin.

Vem kan vara med?

För att gå med i ungdomsrådet behöver du fylla i en anmälan, den hittar du längre ner på sidan. Vi söker dig som är aktiv och engagerad och går på en skola i Kristianstads kommun. Du är med i skolans elevråd eller elevkår. Du går på högstadiet i årskurs 7-9 eller på gymnasiet i årskurs 1-3. Om du går på högstadiet måste din vårdnadshavare skriva under din anmälan. 

Det är ingen sista anmälningsdag utan vi tar emot nya anmälningar hela tiden.

Aktiviteter för unga

Vill du arrangera, skapa, skejta, sporta, söka jobb, gå på konsert, få rådgivning eller hjälp på annat vis?

Så funkar kommunen

Nyfiken på hur kommunen styrs? Vilken makt du har? Här hittar du hur kommunen fungerar.

Psykisk hälsa i kristider

Uppdrag Psykisk Hälsa har samlat information om psykisk hälsa i kristider.

Barnkonventionen

Barnkonventionen är skapad för att stärka barns rättigheter i samhället. Här kan du läsa alla 54 artiklar kring barn och ungas rättigheter.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?