Kommunens lokaler

Kommunen äger cirka 300 bebyggda fastigheter med totalt 600 byggnader. Det är bland annat skolor, förskolor och idrottshallar. Lokalerna används främst av kommunala verksamheter. Kommunen äger också några verksamhets- och kontorsbyggnader som vi hyr ut till företagare.

Hyra lokal för företag

Är du intresserad av att hyra en lokal för ditt företag kontakta kommunens förvaltare för kommersiella lokaler, se kontaktrutan. Via länken nedan kan du se en lista på utannonserade lediga lokaler i Kristianstads kommun, såväl när det gäller kommunens lokaler som privata fastighetsägare.

Anpassning av er lokal

Har du som hyresgäst önskemål om att lokalen ska anpassas till er verksamhet, exempelvis genom ombyggnad, så kontakta er lokalförvaltare. Vem som är förvaltare för just er lokal står på hyreskontraktet och du når rätt person genom kommunens växel.

Felanmälan för hyresgäster i Kristianstads kommuns lokaler

  • Akuta fel, som riskerar människors hälsa eller skador på byggnaden, anmäler du omgående på akutnumret 044-13 66 66.
  • Hyr du en lokal av oss felanmäler du via e-tjänsten nedan. Inloggningsuppgifter är skickade till den som tecknat hyreskontraktet.
  • Är du besökare i en kommunal byggnad anmäler du enklast ett fel till receptionen 
  • Kommunens verksamheter felanmäler via kommunens intranät.

Använd vår e-tjänst för att göra din felanmälan. Den som står som kontaktperson på hyreskontraktet har fått inloggningsuppgifter av kommunen.

Kommunala fastigheter till salu

Ibland säljer vi fastigheter kommunen inte längre har behov av. När vi har fastigheter till salu visar vi dem här.

Just nu har vi inga fastigheter som är till salu.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?