Kock, kostenheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Kostenheten ansvarar för matlagning till vård- och omsorgsboende och matdistribution till enskilda hushåll och vissa skolor och förskolor. Verksamheten består av 75 medarbetare uppdelade på 10 kök inom Kristianstads kommun.

Gå in på www.kristianstad.se om du vill läsa mer om kostenheten.  

Arbetsuppgifter

Som kock kommer du tillsammans med dina kollegor ingå ett arbetslag och utföra alla förekommande arbetsuppgifter som ingår i storkök. Arbetsuppgifterna är bland annat matlagning, packning, disk, beställning och egenkontroll.

Du arbetar i köket på Önnegården där servering sker både till förskola, skola och äldreboenden. Tjänsten innehåller resurspass efter arbetsgivarens behov och du arbetar varannan helg.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med godkänt restaurang och livsmedelsprogram eller kockutbildning för en kocktjänst.

För att lyckas i arbetet som kock behöver du behärska svenska i tal och skrift. Vi vill gärna att du har erfarenhet av arbete i storkök och erfarenhet av specialkostmatlagning liksom kunskap inom kostdataprogram. För att få arbeta i storkök ska du ha fyllt 18 år. Du har B-körkort och tillgång till bil så att du kan ta dig till köket i Önnestad samt för resurspass till andra kök i kommunen.

Din personliga lämplighet är viktig för oss och vi vill att du är självständig i ditt sätt att arbeta, har lätt för att samarbeta, är ansvarsfull, har ett professionellt bemötande och har förmåga att vara lyhörd. Erfarenhet av att kunna bemöta barn och ungdomar i olika situationer eftersom köket serverar den största delen av maten till skolan i Önnestad.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder ett vikariat under perioden 2020-09-01 till 2022-09-20 med placering på Kristianstads kommuns kostenhet. Anställningsstart sker 1 september eller enligt överenskommelse. Resurspass ingår efter arbetsgivarens behov.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Nilsson på telefon 044-13 26 20.

Sista ansökningsdag är 2020-08-07.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2020/389
Kontakt Peter Nilsson, 044-13 26 20
Facklig företrädare Kommunal, 044-13 48 80
Sista ansökningsdag 2020-08-07