Lärare i fritidshem, Kulltorpskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Kulltorpskolan är den lilla skolan som stadigt växt och är vt-20 en tvåparallellig åk F-6 skola. Skolan är belägen i ett lugnt och vackert villaområde i utkanten av Kristianstad.

Kulltorpskolan stod hösten 2019 inför en spännande framtid där vi flyttade in i nybyggda lokaler. Vår nybyggda skola är arkitektoniskt en del av vår pedagogiska plattform med både arenaytor och vrår. Kulltorpskolan är en verksamhet med hög trivsel och hög måluppfyllelse. På skolan och fritidshemmet utgår vi från elevernas förförståelse, erfarenheter och intresse i undervisningen och har höga förväntningar på eleverna. Vi har ett starkt och gott kollegialt samarbete och arbetar tillsammans för att utveckla vår verksamhet. Vi söker nu dig som vill ingå i ett starkt och välfungerande arbetslag.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet samt kombinerar med undervisning/arbete i skolan inom förskoleklass.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande. Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem och har även lärarlegitimation för årskurs 1-6 i ämnena något av ämnena i grundskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom pedagogisk verksamhet och som lärare i fritidshem.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Tjänsten kräver att du har möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver, både öppna och stänga.

Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation. Förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig samt kunna välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs även det i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start 2020-08-10, placering på Kulltorpskolan. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Filip Strandqvist på telefon 0733-13 48 07.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och vi kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2020-06-03.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/286
Kontakt Filip Strandqvist, 0733-13 48 07
Facklig företrädare Gitte Larsson, Lärarförbundet, 0708-47 79 04
Sista ansökningsdag 2020-06-03