Barnskötare, Talldungens förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

På våra förskolor arbetar vi med att se varje barns möjligheter utifrån sina egna förutsättningar och erfarenheter. Därigenom kan vi stödja, stimulera och skapa bra förutsättningar för barnet. Vi arbetar utifrån att barnet ska uppleva trygghet, glädje och gemenskap i gruppen. Vårt förhållningssätt präglas av att vi har en tro på det kompetenta barnet. Vi arbetar medvetet med vårt systematiska kvalitetsarbete som visar oss vägen för utveckling.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla Åhus förskolor.

Hos oss är helheten kring barnet viktigt. Därför är såväl en positiv, kreativ miljö som bemötande viktiga frågor att arbeta med. Vi arbetar aktivt med vår lärmiljö ute och inne för att främja det lustfyllda lärandet.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar an-svar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som barnskötare och från liknande arbetsuppgifter. Även annan arbetslivserfarenhet är meriterande.

Det är en fördel om du har utbildning i TAKK och erfarenhet från arbete med barn i behov av stöd.

Du behöver kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling. God samarbets- och kommunikationsförmåga är egenskaper vi efterfrågar men också empatisk förmåga.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid under perioden 2020-08-10 -- 2021-06-20 med möjlighet till förlängning. Placering är på Talldungens förskola i Åhus. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Kerstin Beyhammar på telefon

Sista ansökningsdag är 2020-05-28.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2020/268
Kontakt Kerstin Beyhammar, 0733-13 46 28
Facklig företrädare Kommunal, Sektion 42, 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2020-05-28