Projektledare för VA-verk


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

Vill du jobba med samhällsbyggnad på riktigt?

Just nu söker vi en till projektledare mot VA-verk för att möta vårt kommande behov av nybyggnation och upprustning.

Arbetsuppgifter

Som projektledare mot verken driver och genomför du investerings- och ombyggnadsprojekt av Kristianstads kommuns vattenverk, reningsverk och pumpstationer. Du ansvarar för dina egna projekt och driver självständigt projekten samtidigt som du har ett nära samarbete med planeringsingenjör och ekonomiansvarig på avdelningen. Du har många kontaktytor både internt och externt med exempelvis konsulter, entreprenörer och myndigheter samt vår egen driftpersonal på verken.

I arbetet ingår att ansvara för att ta fram underlag till upphandling eller avrop av tjänster. Du är ansvarig för respektive projekts budget.

Hos oss får du arbeta självständigt med spännande projekt samtidigt som du har stöd och stöttning från andra projektledarkollegor och kan utbyta erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är gymnasieingenjör eller har ingenjörsutbildning på högskolenivå inom maskinteknik, kemiteknik, processteknik, VA eller motsvarande. Det är meriterande om du även har projektledarutbildning.

Du har flerårig erfarenhet som projektledare med budgetansvar och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom VA, att du är van beställare av entreprenad- och konsulttjänster samt tidigare arbetat med maskininstallationer i industrimiljö. Det är också positivt om du tidigare arbetat inom kommunal sektor.

Givetvis har du god datorvana och grundläggande kunskaper i Officepaketet. Det är en fördel om du har kunskaper i MS Projekt, dp Water och AutoCAD. Då kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter kan du uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Arbetet är fritt, men kräver disciplin och stort engagemang. Som person är du drivande, ansvarstagande, noggrann och självgående. Du måste ha kommunikativa egenskaper och ha lätt att samarbeta både internt och externt, både på svenska och engelska. Du är en strukturell person och har lätt för att dokumentera ditt arbete.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start snarast enligt överenskommelse, placering i Rådhus Skåne.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VA-chef Lars Svensson på telefon 044-13 21 41.

Sista ansökningsdag är 2020-08-31.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2020/261
Kontakt Lars Svensson, 044-13 21 41
Facklig företrädare Martin Olsson, Sveriges Ingenjörer, 044-13 57 41
Sista ansökningsdag 2020-08-31