Utredningsingenjör, ledningsnät


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

För att möta utmaningar inom ledningsbyggnad och förnyelse av ledningsnät behöver Kristianstads kommun tillföra mer resurser inom utredning och VA-strategi. Därför söker vi dig som vill vara med på vår resa!

Arbetsuppgifter

Som utredningsingenjör ansvarar du för ledningsbyggnad och förnyelse i ett större samhällsperspektiv. Utredning och viss projektledning ingår i tjänsten. I ditt arbete tar du fram underlag för ledningsprojekt och kommunicerar direkt med egen personal som utför ledningsläggning eller med entreprenörer. Det finns möjlighet till vidareutbildning inom projektledning.

Arbetet är fritt men kräver egen disciplin och stort engagemang med fokus på framdrift.

Kvalifikationer

Du söker har VA-utbildning på högskolenivå och vi vill att du har arbetslivserfarenhet inom VA. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av ledningsbyggnad, utredning och flödesberäkningar. Det är en fördel om har kunskaper inom kalkylering och dagvattenhantering liksom erfarenhet av modellering.

Givetvis hanterar du Office-paketet och vi ser gärna att du har erfarenhet av simuleringsprogram som förekommer i branschen. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter kan du uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och det är en fördel om du också kan kommunicera på engelska. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Som person är du drivande och självständig. Du är ansvarskännande och är en lagspelare.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast efter överenskommelse. Rådhus Skåne kommer att vara din arbetsplats i direkt närhet till bussar och tåg.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Svensson, VA-chef på telefon 044-13 21 41.

Sista ansökningsdag är 2020-03-01.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan. I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2019/831
Kontakt Lars Svensson, 044-13 21 41
Facklig företrädare Moa Wikén, Sveriges ingenjörer, 044-13 52 76
Sista ansökningsdag 2020-03-01