Lokalvårdare


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du bli en av oss och arbeta med god service och hög städkvalitet? Nu söker vi en lokalvårdare till skolområde östra.

Som medarbetare hos oss ingår du i ett team med 32 lokalvårdare. Våra arbetsplatser är bland annat Kiaby skola och förskola, Fjälkinge skola, Rinkaby skola, Viby skola, Hammar skola, Norretullskolan, Centralskolan och Nosabyskolan.

Arbetsuppgifter

I arbetet som lokalvårdare ansvarar du självständigt för lokalvården vilket innebär daglig städning, storstädning och specialstädning enligt kommunens städinstruktion. I skolområde östra arbetar du både självständigt och i team och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta. Du har nära kontakt med områdets städsamordnare gällande lokalvård, inköp med mera. Du har daglig kontakt med elever och pedagogisk personal som vistas i de lokaler som du städar. Arbetet genomför du under dagtid och innebär varierad lokalvård på skolor, fritids och förskolor i klassrum, korridorer, kontorsrum, toaletter, gymnastiksalar med mera. Städning i lokaler på Kristianstads kommuns övriga förvaltningar ingår i vissa tjänster och vid behov kan arbete på andra städobjekt än ordinarie placering förekomma.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning. Du ska ha minst ett års erfarenhet av arbete som lokalvårdare. Har du någon form av lokalvårdsutbildning eller motsvarande är det meriterande. Det är önskvärt om du har kunskaper om städutrustning, kemikalier och maskiner som används inom lokalvård. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Grundläggande datorkunskaper är ett krav.

Som person är du lösningsfokuserad, bra på att planera och har förmåga att kunna prioritera. Du är noggrann, flexibel, ordningsam och bra på att samarbeta. Vidare har du känsla för service och håller en hög servicenivå till våra verksamheter. I arbetet är det viktigt att du har ett positivt och trevligt bemötande mot elever, barn och personal och du har förståelse för människor från andra kulturer. För arbetet krävs att du har god fysik och är rörlig i kroppen då en hel del lyft förekommer i arbetet. Du som söker har B-Körkort och tillgång till egen bil för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun. Arbetet genomförs under dagtid med start från kl 06.00.

För oss är det viktigt att vi rekryterar rätt person, varpå dina personliga egenskaper väger tungt för tjänsten.


Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med placering inom skolområde östra. Anställningsstart är 2019-12-01 eller enligt överenskommelse.

Om du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta serviceledare Carina Björk på 0733-17 19 76.

Sista ansökningsdag är 2019-09-22.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kiaby, Fjälkinge, Viby, Rinkaby och Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/648
Kontakt Carina Björk, 0733-171976
Facklig företrädare Kommunal, 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2019-09-22