Familjebehandlare


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Prisma är en arbetsplats med mycket erfarenhet och kunskap. Vi har tillsammans skapat en tydlig enhet med givna ramar. Dessa ramar skapar frihet och möjlighet att som familjebehandlare utvecklas i sitt arbete. Vi är ett glatt gäng som är måna om varandra och tar ett stort gemensamt ansvar för arbetsmiljön. Vår vision är att ligga i framkant behandlingsmässigt.

Arbetsuppgifter


Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt förändringsarbete tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och med andra för familjen viktiga personer. Arbetet utförs genom kvalificerade familje-samtal i olika konstellationer samt olika familjearbeten. Detta sker i Prismas lokaler, (eller) i familjernas hem eller annan plats. Oregelbunden arbetstid kan förekomma, utifrån specifika ärende.

Du kommer till stor del att arbeta på uppdrag av verksamhetens socialsekreterare som har myndighetsansvaret. Arbetet förutsätter därför ett nära samarbete med dessa. Du kommer att vara delaktig i att ständigt utveckla nya metoder och arbetssätt i syfte att nå uppsatta mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare krävs några års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, föräldrar och familjer.

Prisma har ett manualbaserat arbetssätt vilket kräver att du är duktig på att inom givna ramar använda egna resurser för bästa resultat. En öppenhet för förändring samt en vilja att möta andras infallsvinklar med nyfikenhet och respekt ser vi som ett framgångskoncept. Vi ser ett stort värde på om du har erfarenhet från arbete med föräldrastöd och kunskap om anknytning och samspelsteorier. Önskvärt och meriterande är någon av uppräknade utbildningar: steg 1 familjeterapi, FFT, KIBB, MarteMeo.

Vi lägger stor vikt vid att du kan arbeta självständigt och att du kan samverka med andra men också att du är flexibel, strukturerad med kunskap/erfarenhet att driva förändringsprocesser i målformulerade behandlingsuppdrag. Vi vill att du har ett salutogent synsätt och en vilja till flexibla lösningar samt att du utgår ifrån det system familjerna befinner sig i. Som person har du en önskan om att utvecklas och mod att se din egen utveckling. 

Du har dokumentationsvana och kan hantera dokumentationsprogram, gärna Journal Digital. Kan du använda teknik i arbetet och exempelvis skapa film är det en fördel. Du har en förmåga att uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Har du språkkunskaper i annat språk förutom svenska är det meriterande. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.


Anställningsvillkor


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-09-02 eller enligt överenskommelse.

När du erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Olsson, enhetschef på telefon 044-13 22 50 alternativt Elisabeth Berg, teamledarem på telefon 044-136013.

Sista ansökningsdag är 2019-07-28.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/551
Kontakt Åsa Olsson, enhetschef, 044-13 22 50
Elisabeth Berg, teamledare, 044-13 60 13
Facklig företrädare Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Yvonne Axensköld, SSR, 044-13 69 26
Sista ansökningsdag 2019-07-28