Fysioterapeut rehabenheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vill du ha ett omväxlande arbete och vara med och utveckla en spännande verksamhet inom rehabilitering?

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vi söker dig som vill ingå i rehabenhetens olika team, som alla gemensamt kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Vi är 45 medarbetare på rehabenheten.

Vi söker dig som är villig att lära nytt och är öppen för att finna nya lösningar. Du har samarbetsvilja och givetvis ett starkt engagemang för kunden. Vi erbjuder arbete i team med mycket vilja och sammanhållning på fem platser i Kristianstads kommun. Teamen består av fysioterapeut, arbetsterapeut och rehabundersköterskor i nära samarbete. 


Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut på rehabenheten arbetar du med engagemang för kunden med rehabilitering och habilitering. Du ansvarar för aktivitets- och omgivningsbedömningar, åtgärder, ordinationer och delegering till omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet.

Teamen består av arbetsterapeut, fysioterapeut och rehabundersköterskor i nära samarbete. Arbetet är omväxlande med dagligen nya frågor att sätta sig in i och finna lösningar på tillsammans. Vi samverkar med flera externa och interna aktörer så din förmåga till att skapa goda möten är A och O för oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har jobbat som fysioterapeut eller har kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Det är viktigt att du har framtidsperspektiv och kunskap om utveckling inom vård och omsorgsområdet. Har du tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete är även det en merit. Det är även meriterande med dokumentation i Procapita, WebSesam eller Mina planer. Du kan kommunicera väl både muntligt och skriftlig samt har god datorvana. Jobbet kräver körkort.

För jobbet behöver du kunna samarbeta, kommunicera och främja en god arbetsmiljö. Du kan samarbeta med olika professioner utifrån en helhetssyn, arbeta i processer samt bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i team. Jobbet kräver att du kan prioritera, planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Du har det rehabiliterande förhållningssättet väl förankrat i din yrkesroll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att ringa enhetschef Pillan Lindbergh på 044-13 23 52.

I denna rekrytering gör vi löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervju löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-08-31. Så välkommen med din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/545
Kontakt Pillan Lindbergh, 044-13 23 52
Facklig företrädare Viktoria Bergkvist, Fysioterapeuterna, 0728-85 83 90
Sista ansökningsdag 2019-08-31