Kurator med samordningsuppdrag


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Är du kurator? Vi söker dig som vill vara med och utveckla Basområde Härlöv! Tjänsten är förlagt både på Köpinge skola och Slättängskolan. Du kommer att ha din huvudanställning på Köpinge skola.

Köpinge skola är en liten byskola med närhet till en fantastisk natur. Skolan präglas av en närhet i både relationerna till eleverna, föräldrarna och personalen. På vår skola arbetar vi medvetet med värdegrundsarbete för att skapa lugna och trygga elever som då ges förutsättningar till att kunna nå målen i goda lärmiljöer. Det känns viktigt för att oss att kunna skapa Vi-känslan då den är möjligheten för en god arbetsmiljö för alla. På skolan finns det cirka 145 elever och 24 medarbetare. Hos oss blir du som pedagog väl omhändertagen av såväl elever, kollegor och föräldrar.

Slättängsskolan  - skolan nära staden och nära till naturen. En F-9 skola med totalt cirka 500 elever och 60 medarbetare. F-6 enheten och 7-9 enheten huserar i var sin del av skolbyggnaden.

Vårt mål är att skapa trygga och kunskapstörstande elever som är väl förberedda för livet. Det gör vi genom att se och möta varje individ och genom att låta alla utvecklas och växa efter sina egna förutsättningar. Självklart arbetar vi i arbetslag med olika yrkesgrupper och kompetenser.

Skolans lokaler är moderna och väl utrustade med digitala lärverktyg för elever och medarbetare. Vi samverkar med Högskolan Kristianstad genom att våra lärarutbildare på fältet (LUF:are) tar emot lärarstudenter.

Låter detta som något för dig?


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som kurator med samordningsuppdrag, är att i samverkan med elevhälsoteamet och övrig skolpersonal, arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att bidra till en god inlärnings- och livsmiljö för våra elever. Med utgångspunkt från eleven uppmärksammar du behovet av stöd och insatser för att arbeta med hela elevens situation.

Du är den som samordnar insatser och vägleder vårdnadshavare i kontakt med andra myndigheter och externa instanser, exempelvis Arbete- och välfärdsförvaltningen, habilitering, barn- och ungdomspsykiatrin. Arenan kan vara både skolan, hemmet eller andra instanser. Som socialrådgivare har du en viktig uppgift att arbeta med ditt externa nätverk. Uppdraget innebär varierande uppgifter som praktiskt stöd, rådgivning och uppföljning tex samtal med vårdnadshavare till elever där elevhälsan är inkopplad.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har socialpedagogisk alternativt socionomexamen eller annan examen på minst kandidatnivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av arbete som socialpedagog, socionom alternativt beteendevetare eller motsvarande. Vi ser gärna att du har arbetat inom utbildningsväsendet. Har du arbetslivserfarenhet av arbete med barn och unga samt att möta vårdnadshavare är det meriterande. Det är en fördel om du även har erfarenhet av uppdrag med en mångkulturell målgrupp. Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god förmåga att kommunicera med olika målgrupper och självklart har du ett respektfullt bemötande. Har du vana av att självständigt och i samarbete med andra agera för barns och elevers bästa ses det som positivt. Du behöver även god kännedom om och förmåga att omsätta innehållet i lagstiftningen inom socialtjänstens område.


Anställningsvillkor 

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-08-14. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Nadja Pilbäck, rektor på telefon 044-13 42 53.

Sista ansökningsdag är 2019-06-24

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/531
Kontakt Nadja Pilbäck, 044-13 42 53
Facklig företrädare Frida Hallberg Randau, Lärarförbundet, 0733-13 42 22
Sista ansökningsdag 2019-06-24