Lärare SFI


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Vi söker fler lärare till vår SFI-verksamhet i Norra Åsum!

Vi har i dagsläget drygt 400 elever inskrivna i verksamheten och är strax över 40 medarbetare. Hos oss arbetar förutom lärare våra språkstödjare, kurator, speciallärare och studie- och yrkesvägledare. Som en del i vårt digitaliseringsarbete har vi satsat på en "en-till-en"-lösning för alla elever.

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som lärare i SFI kommer du att arbeta med undervisning av vuxna invandrare i svenska som andra språk. I arbetet ingår planering, genomförande och dokumentation. Du samarbetar med kollegor och verksamhetens samarbetspartners för att tillsammans skapa en god introduktion för invandrare i kommunen.

Kvalifikationer

För att vara behörig att undervisa i utbildning i svenska för invandrare ska du ha lärarexamen / lärarlegitimation och något av nedan:

  • ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolans åk 7-9 eller med inriktning mot arbete i gymnasieskolan om examen omfattar ämnet svenska som andraspråk
  • En äldre examen som är avsedd för undervisning i ämnet svenska som andraspråk
  • En utbildning som ger behörighet att bedriva undervisning som lärare, om du har kompletterat din behörighet med minst 30 hp eller motsvarande omfattning i ämnet svenska som andraspråk.
  • Alternativt legitimerad lärare med intresse av att läsa upp din behörighet i svenska som andraspråk

Det är meriterande om du har utbildning inom läs- och skrivinlärning, alfabetisering och behörighet i So och/eller No på grundskolenivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning av vuxna och det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativa pedagogiska verktyg för stärkt och konkretiserat lärande. För jobbet behöver du kunna arbeta självständigt, ta initiativ och kunna vara flexibel. Självklart måste du vara bra på att samarbeta.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med placering på i Norra Åsum. Start enligt överenskommelse. Det är semestertjänster.  Vid avsaknad av SvA-behörighet i lärarlegitimationen erbjuds tolv månaders allmän visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Maria Mejegård på 0728-85 37 05.

Sista ansökningsdag Vi rekryterar löpande vilket innebär att vi kallar löpande till intervju och kan komma att tillsätta tjänsterna innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-07-21.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/528
Kontakt Maria Mejegård, , 0728-85 37 05
Facklig företrädare Birgitta Skärström, Lärarförbundet, 044-13 66 51
Carl Bruce, Lärarnas Riksförbund, 0728-85 82 80
Sista ansökningsdag 2019-07-21