Barnskötare, Diamantens förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

På Diamantens förskola har vi det kompetenta barnet i fokus och som utgångspunkt för vår verksamhet. Diamanten har Natur & teknik som inriktning men vi jobbar även med Färdigheter för lärande, ICDP och naturligtvis sker allt tillsammans med digitala resurser. Till detta söker vi dig som är en mycket kompetent barnskötare! För att skapa de bästa förutsättningar för att klara Ditt uppdrag så jobbar vi med olika former av nätverk för kollegialt lärande. Diamanten är en spännande arbetsplats där alla kan påverka sin egen vardag vuxna som barn! Till sist ska alla som kommer till Diamanten alltid känna sig hjärligt välkomna, varje dag!

Det kompetenta barnet är utgångspunkten för allt lärande på Diamantens förskola.

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten. Du är en god förebild och är engagerad i alla lärandesituationer genom att vara närvarande i alla möten och ger tid till att lyssna.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. Som barnskötare är det viktigt att du tror på det enskilda barnets kompetens i alla situationer och är öppen för ifrågasättande i form av varför-frågor från barnen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument. Du kan arbeta på ett sätt så att alla barn möts av samma värdegrund och arbetar med att aktivt lyfta och ge positiv feedback i alla situationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik. Har du utbildning i teckenkommunikation och dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare är det meriterande. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och från annat arbete är önskvärt.

Kompetens att kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling krävs. Att du har empatisk förmåga och god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att fungera i arbete som barnskötare.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två vikariat på heltid under perioden 2019-08-15 -- 2020-07-30. Placering är i Tollarp på Diamantens förskola. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta förskolechef Rickard Svenesson på telefon 0733-13 45 02.


Sista ansökningsdag är 2019-05-29.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tollarp
Referensnummer BUF-2019/439
Kontakt Rickard Svenesson, 0733-13 45 02
Facklig företrädare Linda Holster, Kommunal, 044-13 21 68
Sista ansökningsdag 2019-05-29