Arbetsmiljöingenjör, arbetsmiljöenheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Vi söker nu en arbetsmiljöingenjör som delar vår passion för SAM! Är du vår nya kollega?

Arbetsmiljöenheten är i en utvecklingsfas för att effektivisera och kvalitetssäkra våra processer genom digital utveckling. Som arbetsmiljöingenjör kommer du att vara en högst aktiv part i detta tillsammans med chef, kollegor och kunder. Vi har en intressant och utmanande tid framför oss.

Vi är Kristianstads kommuns inbyggda företagshälsovård. Enhetens huvuduppgift är att ge förvaltningar och kommunala bolag stöd och råd i arbetsmiljöarbetet samt hälso-, friskvårds- och rehabiliteringsarbetet utifrån en oberoende expertroll med utgångspunkt i arbetsmiljölagens intentioner.

Detta är en unik möjlighet att arbeta i ett team om 12 personer med hög och bred kompetens inom både arbetsmiljö- och rehabiliteringsområdet samt ett välfungerande mångårigt samarbete med förvaltningar och kommunala bolag.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Då vår kollega slutar söker vi en ny arbetsmiljöingenjör till oss och våra kunder. Som arbetsmiljöingenjör i arbetsmiljöenhetens verksamhet blir du vår expert och stöd för våra kunder avseende strategiskt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Detta innebär både självständigt arbete och nära samarbete med kollegorna inom arbetsmiljöenheten. Du hjälper våra kunder i deras strävan att uppfylla myndighetskrav, lagar och förordningar inom arbetsmiljöområdet.

Du är även en proaktiv samarbetspartner till våra kunder i rådgivning samt utbildar i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Vidare utför du tekniska undersökningar och mätningar avseende den fysiska arbetsmiljön samt är expertresurs vid ny- och ombyggnation. Vi ser gärna att du har intresse av kvalitetsarbete/kvalitetssystem och att följa forskning och utveckling, då det är en naturlig del av vårt dagliga arbete. 

Kvalifikationer

Vi söker en kvalitetsmedveten och utvecklingsinriktad person som också har känsla för service. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur din kompetens samt erfarenhet kompletterar teamet.

För att möta kraven för rollen som har du adekvat utbildning till arbetsmiljöingenjör lägst motsvarade två-årig eftergymnasial utbildning. Vidareutveckling inom byggnadsrelaterad ohälsa är meriterande. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av arbetsmiljöarbetet och det är en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete inom företagshälsovården.

Rollen innebär mycket kommunikation och dokumentation, vilket ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Givetvis har du också goda kunskaper i Office-paketet. Du som söker till oss behöver B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Holma, enhetschef på telefon 044-13 57 17

Sista ansökningsdag är 2019-06-02

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2019/400
Kontakt Mikael Holma, 044-13 57 17
Facklig företrädare Kerstin Larsson- Haglund, SACO, 044-13 55 89
Sista ansökningsdag 2019-06-02