Enhetschef, yngre dementa och socialpsykiatri


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla vår verksamhet för att möta nya målgrupper och dess behov med ett brukarinflytande i fokus. Detta gör du genom ett värdebaserat ledarskap!

Vill du driva och utveckla det boende för yngre dementa som var först ut i landet i sitt slag?

Funktionsstöd utökar sin verksamhet bland annat med fler chefer. Vi är i en expansiv fas med många nya målgrupper och bygger därför ut vår socialpsykiatri. Nu först för att kunna möta målgruppen yngre dementa (under 65 år). Målgrupper med stora fysiska såväl som psykiska omvårdnadsbehov.

I området ingår två enheter ett LSS boende för yngre dementa (under 65 år) som var först i landet för denna målgrupp, samt ett socialpsykiatri boende, samt ett boende för äldre med psykiatri.

Funktionsstöd jobbar aktivt med brukarfokus, boråd, där inflytande i genomförandeplan i vardagen ligger oss varmt om hjärtat samtidigt som vi har en verksamhetsplan med tydlig färdriktning och en speglande kompetensplan. Känner du dig hemma i denna typ av verksamhetsfrågor är du rätt person för oss!

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal och budget ansvar. 

Arbetsuppgifter

Fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö.

Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys. Du ingår i ett mindre verksamhetsområde där du samarbetar med en handfull chefskollegor och ingår också i ledningsgruppen för Funktionsstöd.

Som enhetschef inom Funktionsstöd är du omsorgsförvaltningens företrädare, men ditt uppdrag utgår från LSS lagstiftning. Tillsammans med kollegor medarbetare och verksamhetschef driver du och utvecklar verksamheten mot målet att öka, självbestämmandet, delaktigheten samt inflytandet för våra kunder.

Medarbetarnas fysiska såväl som psykosociala arbetsmiljö är viktig för dig och du arbetar gärna tillsammans med dina medarbetare kring social dokumentation, handlingsplaner samt genomförandeplaner. Du är prestigelös som person och har förmågan att prioritera och fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet som chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som svarar mot ansvarsområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du utbildning i förändringsledning eller ledarskap är det meriterande liksom utbildning inom funktionshinderområdet.

Rollen kräver att du har chef/ledarerfarenhet med god kännedom om gällande lagstiftning. Du har erfarenhet från funktionsstödsområdet samt kunskap och erfarenhet från demensvård. Vi vill också att arbetsmiljöansvar har ingått i din ledarerfarenhet.Din tidigare erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda kommer väl till pass i arbetet. 

Arbetet kräver att du har god datorvana, god kommunikationsförmåga och att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från lättläst eller anpassad kommunikation. B-körkort är ett krav.

Som person är du prestigelös och utvecklar genom att involvera, motivera, stödja och skapa tydliga beslut. Du har god förmåga att samarbeta och samverka internt såväl som externt och tar ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv. Ditt arbete är utvecklingsinriktat, du kan planer och fatta beslut. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod, tydlighet och strategisk höjd.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på funktionsstöd, centralt placerad i Kristianstad. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Susanne Rosenström, verksamhetschef på telefon 044-13 57 26.

Sista ansökningsdag är 2019-05-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/389
Kontakt Susanne Rosenström, 044-13 57 26
Facklig företrädare Annika Lovèn, Vision, 044-13 48 83
Viktoria Johansson, SACO , 0728-85 78 00
Rebecca Lejon, Kommunal, 044-13 48 80
Sista ansökningsdag 2019-05-26