Enhetschef, ordinärt boende


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Ett par av våra enhetschefer går nu vidare till nya utmaningar inom vår organisation, samtidigt som arbetet med att skapa en ny organisation med fokus att stödja våra äldre till trygghet och meningsfullhet i sitt eget hem pågår för fullt. Är du en av dem som vill vara med oss på resan?

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och har sedan en tid en funktionsindelad organisation detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Vi söker därför dig som vill satsa din kompetens, erfarenhet, lust och energi för att, tillsammans med oss, skapa framtidens ordinära boende. Samtidigt jobbar vi aktivt med individens behov i centrum och har siktet inställt på kvalitet och delaktighet för äldre som bor i ordinärt boende.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal- och budgetansvar.

Arbetsuppgifter

Fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö.

Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar även för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde ordinärt boende. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som dina medarbetares arbetsmiljö. I din roll känner du dig bekväm med frågor som ökad kundtid såväl som välfärdsteknologi och din uppfattning är att framtidens utveckling i ordinärt boende utgår från individens behov i centrum.

Som enhetschef stimulerar, engagerar och motiverar du dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. Du har lätt för att skapa relationer, lyssnar och ger stöd samt uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Eftersom vi har ett multiprofessionellt hemgångsstödsteam är samarbete något du värderar högt och du förstår vikten av hur en sammanhållen vård- och omsorg påverkar kvaliteten främst i ordinärt boende. Många interna såväl som externa kontakter är inget som skrämmer dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning, hälso- och sjukvårdsutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ledarskapsutbildning och gärna utbildning inom förändringsledarskap. 

Du har mångårig erfarenhet som chef, goda kunskaper i gällande lagstiftning och erfarenhet av budgetansvar samt analys och uppföljning i syfte att styra och leda. Vi vill också att arbetsmiljöansvar har ingått i din ledarerfarenhet. Din erfarenhet av att driva kvalitetsutveckling gärna med hjälp av välfärdsteknologi kommer väl till pass i arbetet. Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande liksom tidigare erfarenhet av förändringsledarskap där det strategiska och operativa ledarskapet går hand i hand. Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga och behärskar svenska i tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Som person är du prestigelös och utvecklingsinriktad. Du kan prioritera, planera och fatta beslut samtidigt som du har förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov. Du har stor förmåga att kunna samarbeta och ta ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv och utvecklar genom samarbete, motivation och tydliga beslut. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod och tydlighet.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. med placering i Kristianstads kommun.
För mer information kontakta gärna Nicolaj Håkansson, verksamhetschef, 044-13 66 62.

Sista ansökningsdag är 2019-05-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/373
Kontakt Nicolaj Håkansson, 044-13 66 62
Facklig företrädare Annika Lovén, Vision, 044-13 48 83
Viktoria Johansson, Saco, 0728-85 78 00
Kommunal, 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2019-05-26