Barnskötare, Uddegården och Månsagårdens förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Uddegårdens förskola har 4 avdelningar och ligger i bostadsområde Udden (vid Arenan). Månsagårdens förskola ligger i bostadsområdet Hammar och består av 6 avdelningar. Nu söker varje förskola varsin barnskötare som ska jobba med spännvidd över hela förskolan, t.ex vid frånvaro av personal eller när vi behöver öka upp antalet pedagoger på en avdelning.

Förskolorna arbetar med tematiskt arbetssätt, där barns inflytande och påverkan får stor betydelse i det dagliga arbetet. Förskolorna har utvecklat ett fungerande arbetssätt kring systematiskt kvalitetsarbete och strävar efter att hitta utmaningar för både barn och verksamhet. I uppdraget som barnskötare hos oss är du en viktig del i detta uppdrag.

Önska vilken förskola du är intresserad av att arbeta på när du söker tjänsten.

Arbetsuppgifter


I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar an-svar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Har du dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare är det meriterande. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och från annat arbete är önskvärt. Vi ser gärna att du har utbildning i tecken som alternativ och kompletterande kommunikation, TAKK samt utbildning i tydliggörande pedagogik.

Kompetens att kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling krävs. Att du har empatisk förmåga, god samarbets- och kommunikationsförmåga samt har god förmåga att strukturera din arbetsdag är en förutsättning för att fungera i arbete som barnskötare. Insikt i Läroplan för förskolan samt goda datorkunskaper är ett krav. Du ska kunna arbeta både vid öppning och stängning av förskolan.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder 2 st allmän visstidsanställningar under perioden 2019-08-19 till och med 2020-01-12 på 100% med placering på Uddegården och Månsagårdens förskola. Tillträde enligt överenskommelse.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Jangbo, förskolechef på telefon 0729-841802.


Sista ansökningsdag är 19-05-20
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/367
Kontakt Therese Jangbo, 0729-84 18 02
Facklig företrädare Ingela Hildingsson, kommunal, 0733-134966
Eva Heurgren, kommunal, 0733-134147
Sista ansökningsdag 2019-05-20