Ungdomstjänstsamordnare

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Ungdomsvårdsenheten är en enhet med 27 medarbetare och bedriver bland annat HVB-boende, öppenvård, rådgivning, sysselsättning, samtalsbehandling och förebyggande arbete med särskilt fokus på ungdomar.

Enheten har två ungdomstjänstsamordnartjänster som har i uppdrag att arbeta med och utveckla arbetet med kommunens ungdomstjänst och medlingsuppdrag.

Arbetsuppgifter

Ungdomsvårdsenheten är en del av arbete- och välfärdsförvaltningen och tillhör socialtjänsten i Kristianstad kommun. Som ungdomstjänstsamordnare arbetar du främst med att verkställa ungdomstjänst och medlingsuppdrag. Ungdomstjänst och medling är lagstadgade verksamheter som kommunerna är skyldiga att tillhandahålla för ungdomar. Tingsrätten kan döma ungdomar mellan 15-18 till Ungdomstjänst som en brottspåföljd där både behandlande samtal och arbete ingår.

I rollen som ungdomstjänstsamordnare ansvarar du för att hålla i påföljdsprogram och aktivt arbeta för att hitta ungdomstjänstplatser samt att hålla en löpande kontakt med socialtjänst och rättsväsendet. Medlingsuppdraget innebär att medla mellan brottsoffer och den som utfört brott, medling är frivilligt och förutsätter att båda parter vill ta del av densamma.

Vi erbjuder bland annat utbildning i medling samt regelbunden handledning för våra medarbetare.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller kandidatexamen inom någon beteendevetenskaplig disciplin. Har du 30 eller fler högskolepoäng i kriminologi är det meriterande. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar inom socialtjänst, behandlingsmiljöer, skola eller motsvarande med fokus på ungdomar i riskgrupp.

Eftersom kommunikation och dokumentation är en del i ditt arbete har du god kunskap i svenska avseende tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för enkelt ta dig runt i kommunen vid behov.

Som person har du förmågan att arbeta med andra människor vilket innebär att du är bra på att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag.

När sökande erbjudits anställning ska den som ska verka på ett HVB-hem visa specifikt utdrag ur polisens belastningsregister enligt Social-tjänstlagen 6 kap. § 1.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten är ett vikariat under perioden 2024-08-19--2025-06-19.
Publicerad
2024-04-02
Ansök senast
2024-04-21

Kontaktpersoner

  • Mats Viking
    Enhetschef
    Telefon 044-134944
  • Jennie Salmén
    Akademikerförbundet SSR
    Telefon 0738-53 21 58
  • Vision
    Telefon 044-13 48 83

Ansökningsinformation

Referensnummer
AOV-2024-27Ansök här

Övrig information

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 30 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?