Dags att nominera för årets priser i arkitektur, byggnadsvård och miljö!

Artikeln publicerades 26 februari 2024

Lingenässkolan F-6 exteriört.

Kristianstads kommun delar varje år ut utmärkelser i samband med kommunens födelsedag den 22 maj, för att uppmärksamma betydelsefulla insatser för kommunens arkitektoniska och hållbara utveckling.

Arkitekturpriset belönar en betydelsefull insats inom byggnadsmiljöområdet, där estetik och arkitektonisk utformning utmärker sig. Byggnadsvårdspriset uppmärksammar insatser inom bevarandet av stadens historiska arv och kulturmiljö. Miljöpriset, med en prissumma på 10 000 kronor, tilldelas de som har gjort betydelsefulla insatser inom miljöområdet.

Tidigare vinnare har varit Lingenässkolan av arkitekturpriset, Fritidsbanken av miljöpriset och Viktoria Åkesson och Patrik Lorén av byggnadsvårdspriset.

Hjälp oss att uppmärksamma de som har gjort en positiv skillnad för Kristianstad och dess invånare! Skicka in din nominering på nedanstående länk senast den 15 mars.

 

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?