Våra guldkorn

Bild med Helgå och naturum i bakgrunden

Funderar du på att besöka Kristianstad och Åhus med omnejd? Här kommer en lista med tips!

Naturum Vattenriket

Vattenrikets besökscenter ligger mitt i staden Kristianstad och mitt i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur.

Bäckaskog slott och slottspark

På ett smalt näs mellan två glittrande sjöar valde munkar att bygga sitt kloster på 1200-talet. Närheten till naturen och den historiskt kulturella bakgrunden gör slottet till ett populärt besöksmål.

Fri användning för Kristianstads kommun. Bilderna får ej säljas vidare eller på annat sätt överlåtas till tredje part. © Sven Persson / swelo.se

Fiske i sjöar, åar och hav

Naturreservatet Forsakar

Perfekt för rogivande promenader med sagolika backlandskap med bäckar, raviner och höga klippbranter. Få en fantastisk utsikt över vattenfallen på utsiktsplattformen.

Kristianstad kommun, fri användning i egen verksamhet. © Sven Persson / swelo.se

Regionmuseet Kristianstad

Utställningar inom en mängd olika ämnesområden. Permanenta utställningar om Skåne och Kristianstads historia. I museet ligger Café Miró, som serverar närproducerad och ekologisk mat. Alltid fri entré.

Kjugekull

Naturreservat med vandringsleder som ger en otrolig utsikt över Ivösjön. Landskapet består av hagmark, lövskog och unika jätteblock. En härlig plats att kombinera vandring med en fika i grönskan.

Kristianstads badrike

Kristianstads badrike är fullt med upplevelser för stora och små. Det finns bassänger för dig som vill motionera, ett stor badland för familjen med rutschbanor och en bassäng med hopptorn. Du kan även besöka relaxen med fler olika sorters bastu och härligt bubbelbad.

Renässansstaden Kristianstad

Renässansstaden Kristianstad grundades 1614 av kung Christian IV av Danmark. Staden byggdes som en fästning, omgiven av svårtillgängliga våtmarker.

Medeltidsstaden Åhus

Åhus är en av landets bäst bevarade medeltida städer. I den gamla stadskärnan med sina kullerstensbelagda gator finns mycket som minner om den danska tiden.

Upplev på cykel

Stora Safaribåten

Åk på en båttur i Kristianstads Vattenrike och upplev området från ett annat perspektiv. Under sommaren kan du åka med båten varje dag. För aktuell tidtabell besök safaribåtens webbplats. Förboka gärna!

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?