Mat & dryck

I Kristianstadstrakten frodas en matkultur utöver det vanliga. Människorna i det bördiga jordbrukslandskapet har genom tiderna utvecklat en alldeles särskild känsla för mat.
Traktens varierade landskap bär fram mat och dryck av hög kvalitet. Slättens rika mylla, det milda klimatet, de viltrika markerna, det vida havet och de sanka strandängarna bidrar med råvaror av finaste slag.
Allt som behövs för en perfekt måltid finns inom bekvämt räckhåll.

Ädla drycker, av mer eller mindre alkoholstarkt slag, är också något som har gjort Kristianstad känt. I Sveriges kanske vackraste fabrik - Spritkyrkan i Åhus hamn - tillverkas världens mest kända vodka: Absolut.
Men minst lika uppskattade drycker från trakten är den gyllene äppelmusten från odlingarna mellan sjöarna i norr och mjölken från bygdens grönbetande, svartvita kor.

Vårt dricksvatten har fått pris som Sydsveriges bästa.
I september får maten extra uppmärksamhet för september är smakmånad i Kristianstad. Runt om i kommunen ordnas då en mängd upplevelser och evenemang med kulinarisk klang.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 1 mar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll