Mat & dryck

Sällskap som äter på Kulturkvarteret i Kristianstad. Fotograf: Sven Persson /swelo.se

Fotograf: Sven Persson /swelo.se

I Kristianstadstrakten frodas en matkultur utöver det vanliga. Människorna i det bördiga jordbrukslandskapet har genom tiderna utvecklat en alldeles särskild känsla för mat.

Traktens varierade landskap bär fram mat och dryck av hög kvalitet. Slättens rika mylla, det milda klimatet, de viltrika markerna, det vida havet och de sanka strandängarna bidrar med råvaror av finaste slag. Allt som behövs för en perfekt måltid finns inom bekvämt räckhåll.

Sök matställe på Google

Finmiddag med familjen, romantiskt på tu man hand, kaffe med vänner eller en lunch? Det finns olika sätt att hitta det matställe som passa dig och det du är sugen på. Vi rekommenderar att du använder Google maps för att se vilka caféer och restauranger som finns och vad de erbjuder.

Tips och inspiration på Tripadvisor

Plattformen Tripadvisor är populär för att se vilka matställen som andra besökt och rekommenderar. På Tripadvisor kan du filtrera enligt de önskemål du har, till exempel om det ska fungera för hela familjen, olika prisalternativ eller om du önskar någon specifik typ av mat.

Restaurang- och cafékartor

Vi har även tagit fram kartor för Kristianstad och Åhus som visar restauranger och caféer. Kartorna uppdateras inför sommarsäsongen och kan innehålla fel om verksamheter stängt eller nya har öppnat. Kontrollera alltid med respektive matställe innan ditt besök.

Foto från Harastorp Gårdsbutik

Gårdsbutiker och fiskrökerier

Njut av härliga godsaker från närliggande gårdsbutiker eller fiskrökerier. Köp hem allt gott som du behöver inför en härlig middag.

Minas chokladstudio i Trolle Ljungby är ett mecka för chokladälskare. Foto: Eva Gyllenberg

Minas chokladstudio är ett mecka för chokladälskare. Fotograf: Eva Gyllenberg

Minas chokladstudio i Trolle Ljungby är ett mecka för chokladälskare. Foto: Eva Gyllenberg

Minas chokladstudio är ett Mecka för chokladälskare. Fotograf: Eva Gyllenberg

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?