Sommarinspiration

Stenbro över Helgeå i Yngsjö. Badbrygga.

Nu är det sommar men kanske inte alltid sol.
Oavsett finns det mycket att uppleva.

Ut och leta upplevelser

Bild på Hitta Utkarta, appen och checkpoint

Hitta Ut

Leta checkpoints och upptäck nya platser med Hitta Ut. Hittautkartan finns både digitalt (på hemsidan och i appen) samt på papper. Papperskartan kan hämtas på olika ställen som du hittar på hemsidan.

Familj cyklar. Fri användning för Kristianstads kommun, ej sociala medier. (MR) © Sven Persson / swelo.se

Ute och cyklar

"Ute och cyklar" är en cykelutmaning som pågår mellan 3 juni och 3 oktober 2024. Följ cykellederna och besök de företag som syns i kartan, samla bokstäver och vinn fina priser!

Kristianstad kommun, fri användning i egen verksamhet. © Sven Persson / swelo.se

Regnet det bara öser ner

Även på regniga dagar finns det mycket att uptäcka och uppleva.
Här kommer några tips.

Regionmuseet Skåne har flera museer och det händer mycket varje dag. Kika mer på hemsidan och upptäck vad du kan göra en regning dag på Regionmuseet Kristianstad med Kristianstads konsthall, Filmuseet, Järnvägsmuseet och Åhus museum

Ta ett dopp!

I vår kommun finns det mer är fyra mil kust längs Hanöbukten! Här och vid våra insjöar hittar du många fina badplatser.

Du också välja att åka till ett friluftsbad och året runt har Kristianstads badrike öppet.

BeHereThen är en app med historiska bilder och texter om byggnader i Kristianstad centrum.

Vill du veta mer om vår plats?

Då finns det både ljudguider och appar till hjälp. Här kan du lyssna på berättelser om staden, ålakusten, Torsebro krutburk och mycket mer. I appen Be Here Then kan du se hur staden såg ut förr och få upp korta texter om dess historia.

Historiska Skottenborg

Skottenborg är en överlevare. Byggnaden omtalats ofta som Kristianstads äldsta hus. Om det verkligen stämmer är inte helt fastställt men oavsett kan du i sommar sitta och fika i trädgården intill det historiska huset.

Reportage om sommarinspiration

Sommarinspiration

I ett betalt samarbete med ICA-kuriren kan du läsa ett reportage med tips för en road trip i Kristianstadsbygden. Om var du vandrar, besöker tranor, handlar i gårdsbutikerna och laddar inför konstrundan.

Hitta hit

Kristianstad ligger i nordöstra Skåne. I södra delen, från Degeberga och söder ut startar Österlen. Västra Blekinge angränsar i ost och i väst Öresundsregionen med städerna Malmö, Lund och Helsingborg. I norr gränsar Snapphaneland och södra Småland med Älmhult och Växjö.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?