Välkommen till vår nya webb

Välkommen till nya www.kristianstad.se! Vi är jätteglada att få presentera en ny version av vår webbplats. Varmt välkommen att klicka dig runt på sajten.

Nu har vi lanserat den nya versionen av Kristianstads kommuns webbplats. Utöver en helt ny design, har vi bland annat fokuserat på att skapa en mer standardiserad navigering, där det fungerar på samma sätt oavsett om du surfar in på vår sida via mobiltelefonen eller datorn.

Hamburgermenyn och sidans innehåll

Du kommer att upptäcka att det är under hamburgermenyn - de tre strecken uppe i högra hörnet på webbsidan - som du hittar alla undersidor på vår webb. I stället för att klicka sig till undersidor i högerspalten på våra sidor, har vi placerat en funktion där som heter Sidans innehåll. Den listar alla våra viktigaste rubriker som finns på sidan och hjälper dig att få överblick över sidan så att du snabbt kan klicka dig ner, utan att behöva skrolla.

Vi kommer framöver att jobba ännu mer med att förbättra och förenkla navigeringen på vår webbplats.

En webb för alla

I arbetet med nya www.kristianstad.se har det varit oerhört viktigt för oss att skapa en tillgänglig webb, som fullt ut följer DOS-lagen, Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Därför har vi satsat på att ta fram en snabb, robust, säker och modern webbplats som följer samtliga lagkrav.

Fortsatt arbete

Nu börjar resan med vår nya webb. Ambitionen med nya kristianstad.se är att skapa en luftig och mer modern webbplats. Vi har jobbat hårt med att minska det antal klick en besökare behöver göra för att komma till målet.

En mer sparsmakad design gör det också lättare att hitta länkar till viktiga e-tjänster och annat innehåll.

Den nya webbplatsen är även enkel för oss att utveckla och bygga vidare på. Förändringar och förbättringar hanteras i stor utsträckning av kommunens egna webbredaktörer, i takt med att besökarnas behov ändras.

Vi fortsätter självklart att utveckla innehåll och funktioner även efter lanseringen. Att förbättra vår sökfunktion och att arbeta med sökoptimering är en stor del av detta.

Synpunkter och frågor

Har du frågor eller synpunkter? Du är varmt välkommen att mejla oss:

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?