Om webbplatsen

På vår webbplats ska du som besökare kunna hitta och använda kommunens information och tjänster på ett lättillgängligt och  användarvänligt sätt. Vi vill att du ska uppleva webbplatsen som modern och tilltalande.

Vi bygger och utvecklar vår webbplats med dig som besökare och dina behov I fokus. Vi har precis som många andra kommuner strukturerat informationen efter ett upplägg som kallas för Funkaboda. Funkaboda bygger på användartester och utgår från hur du som besökare förväntar dig att hitta information istället för hur vi är organiserade.

Vår webbplats är vår viktigaste informationskanal med i snitt nästan 9 000 besökare varje dag.

Hitta rätt

Huvudmenyerna ska hjälpa dig hitta rätt. Vi har också samlat våra mest populära ingångar på startsidan och i sidfoten. Du kan också använda vårt sök för att hitta rätt.

Teknisk information

Vi använder publiceringsverktyget Sitevision. Kristianstad.se upplevs bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll på sidan men utseendet kan vara annorlunda. Webbplatsen lanserades i december 2023.

Personuppgifter

Personuppgifter är all slags information som kan knytas till dig som fysisk person, till exempel ditt namn, personnummer, adress, bild på dig, fastighetsbeteckning, e-post eller din dators IP-nummer.

Dokument

Alla dokument på webbplatsen hittar du som PDF-filer. Du behöver Adobe Reader för att kunna öppna och läsa dessa dokument. Adobe Reader är gratis.

Filmer

Ta del av våra filmer från vackra Kristianstads kommun, via vår Youtube kanal.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?