Jobba med platsvarumärket

Kanotister på Helge å

När du vill lyfta fram platsen Kristianstad i olika sammanhang hjälper våra tips dig att utnyttja materialet på bästa sätt. Lycka till!

Vy över Kristianstad med texten: Den danske kungen Christian IV hade storslagna planer för den  plats i Skåne som han gav sitt eget namn. Något som är häftigt och  unikt med vår plats är att det egentligen är en heltokig plats att  bygga en stad på. Det tyckte inte Christian för 400 år sen. Han  tyckte det var en perfekt plats och att vattnet var ett bra skydd  mot svenskarna. Men redan långt innan Christian kom hit levde  människor vid havet, sjöarna och ån. De fattade att det är finns  enorma fördelar att bo nära vatten. Precis som vi tycker än idag.  Men allt det där är ju helt oväsentlig om det inte vore för alla  människor här. Det är vi tillsammans som är vår plats. Det är vi  som skapar och berättar bilden om Kristianstad.

Exempelbild från handboken.

Använd handboken för platsvarumärket

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?